CHIU CHI LING


Grandmaster Chiu Chi Ling 

O Chiu Chi Ling γεννήθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1943, ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών την εκπαίδευση του στο Kung Fu, διδάχθηκε την τέχνη του Hung Gar από τον πατέρα του Chiu Kau ο οποίος ήταν μεγάλος γνώστης και διάσημος για τις ικανότητες του και την μητέρα του Siu Ying. Οι γονείς του ήταν μαθητές του θρυλικού Lam Sai Wing αλλά και διάσημοι γιατροί και έτσι δίδαξαν στον Chiu Chi Ling παράλληλα με το Kung Fu και την τέχνη της ρύθμισης των οστών Dit-Da.
Την δεκαετία του '70 άνοιξε το πρώτο του σχολείο Hung Gar Kung Fu όπου προσέλκυσε πολλές διασημότητες, καλλιτέχνες και αθλητές και έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Έχει συμμετάσχει συνολικά σε πάνω από 70 ταινίες του Χονγκ Κονγκ ως ηθοποιός και χορογράφος και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς όπως ο Jackie Chan. Μερικές γνωστές ταινίες που έχει εμφανιστεί είναι: SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW, DUEL OF THE SEVEN TIGERS, BRUCE'S FINGERS, NINJA STRIKES BACK, KUNG FU HUSTLE.
Σήμερα ο grandmaster Chiu Chi Ling έχει πολλά σχολεία υπό την εποπτεία του στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη και πολλούς μαθητές σε όλο τον κόσμο, διοργανώνει πρωταθλήματα και ταξιδεύει παντού για να δώσει σεμινάρια. Είναι αξιοσέβαστος παγκοσμίως και κάτοχος 10 Dan.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια