Sho Kosugi ショー・コスギ


Sho Kosugi ショー・コスギ

Ο Sho Kosugi γεννήθηκε στις 17-6-1948 στο Τόκιο της Ιαπωνία, το πραγματικό του όνομα είναι Shoichi Kosugi. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στις πολεμικές τέχνες σε ηλικία 5 ετών ύστερα από παρότρυνση της οικογένειας του, για να δυναμώσει λόγο ότι ήταν αδύναμος εξαιτίας μιας τρύπας που είχε στους πνεύμονες, σε ένα σχολείο πολεμικών τεχνών κοντά στο σπίτι μελετώντας Shindo Jinen Ryu Karate υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή του συστήματος master Yasuhiro Konichi. Σε ηλικία 7 ετών συνάντησε τον Yamamoto έναν 70χρονο μυστήριο γείτονα, παράξενο και μοναχικό που για 5 χρόνια του δίδαξε Ninjutsu ώσπου μια μέρα όταν ο Sho ήταν 12 ετών ο γέρος εξαφανίστηκε. Ο Sho συνέχισε την εκπαίδευση του στο Karate ενώ παράλληλα εξασκείται και σε άλλες πολεμικές τέχνες όπως Kendo, Judo, Iaido και Kobudo. Τελείωσε το γυμνάσιο όπου έπαιζε μπέιζμπολ ενώ κέρδισε και ένα παν ιαπωνικό πρωτάθλημα Karate.
Το 1968 σε ηλικία 19 ετών λόγω αποτυχίας του στις εξετάσεις για την εισαγωγή του στο κολέγιο έπασχε από κατάθλιψη ενώ είχε και τάσεις αυτοκτονίας, εκεί πήρε την απόφαση να ταξιδέψει στην Αμερική για να φοιτήσει σε κολέγιο στην Καλιφόρνια.
Ο Sho στην Αμερική έμαθε Αγγλικά και γράφτηκε Pasadena City College, στη συνέχεια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου αποφοίτησε με πτυχίο στα Οικονομικά. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έκανε πολλές δουλειές του ποδαριού για να πληρώνει τα δίδακτρα. Συνέχισε να εκπαιδεύεται ασταμάτητα στις πολεμικές τέχνες σε διάφορα συστήματα όπως Shito Ryu Karate και Kobudo με δάσκαλο τον master Fumio Demura, Gosoku Ryu Karate, Judo, Aikido, Kendo και Iaido. Επίσης έκανε επανένωση με το αρχικό του σύστημα στην Ιαπωνία το Shindo Jinen Ryu Karate με δάσκαλο τον master Kiyoshi Yamazaki, τον οποίο τον είχε Senpai όταν μάθαινε το στυλ στην Ιαπωνία. Ο Sho συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις και επιδείξεις πολεμικών τεχνών ενώ πήρε μέρος σε πολλούς αγώνες σε διάφορα πρωταθλήματα και διοργανώσεις πολεμικών τεχνών κερδίζοντας συνολικά 663 τρόπαια και κύπελλα. Ο Sho στην Αμερική γνώρισε μια νεαρή Κινέζα την Shook όπου την παντρεύτηκε και έκανε μαζί της τρία παιδιά, τον Kane, τον Shane και την Ayeesha.
Κατά την παραμονή του στην Αμερική ο Sho ασχολήθηκε με την υποκριτική, αρχικά εμφανίστηκε με μικρούς ρόλους σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού και από το 1981 ως το 1988 θα πρωταγωνιστήσει σε ταινίες NINJA
Έχει ιδρύσει το SHO KOSUGI INSTITUTE και αυτή τη στιγμή κατοικεί στο Λος Άντζελες.


Filmography

Movies
The Godfather: Part II (1974)
The Bad News Bears Go to Japan (1978)
ザ・格闘王 Za Kakutō Oh (The Fighting King) (1994)
ザ・格闘王2 Za Kakutō Oh 2 (The Fighting King 2) (1994)

Television
琉球の風 Ryūkyū no Kaze (Dragon Spirit) (1993)
Ultraman: The Ultimate Hero (1993)
聖龍伝説 Seiryū Densetsu (Legend of St. Dragon) (1996)

Other
Master Class (1986)
Ninja Theater Hosted by Sho Kosugi (1986)
Honda Hurricane Commercial (1986)
Tenchu: Stealth Assassins (1988)
The Ninjas From Hollywood Japan Tour (2001- 2002)



O Sho Kosugi την δεκαετία του 1980 καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής ταινιών ΝΙΝΤΖΑ











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια