Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ - Bruce Lee Fights Back from the Grave 아메리카 방문객



Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ 
아메리카 방문객 
Bruce Lee Fights Back from the Grave  
aka Visitor of America 
aka America bangmungaeg 
aka The Stranger 

Original title: America bangmungaeg
Greek vhs title: Ο ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ ΞΑΝΑΚΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ
Genre: Action
Directed by: Lee Doo-yong
Produced by: Kwak Jeong-Hwan
Written by: Hong Ji-Un
Music by: Kim Hee-Kap
Production company: Hap Dong Films Co., Ltd
Release date: 1976
Country: South Korea

Starring: Jun Chong (Bruce K.L. Lea), Deborah Dutch, Anthony Bronson, Sho Kosugi, Bae Soo-Cheong, Kim Moon-Joo

Ταινία πολεμικών τεχνών Bruceploitation Νοτιοκορεάτικης παραγωγής με πρωταγωνιστή τον Grandmaster του Taekwondo Jun Chong (Bruce K.L. Lea)



Το 1976 ο Jun Chong έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε μια ταινία πολεμικών τεχνών της Νότιας Κορέας γυρισμένη στο Λος Άντζελες με τίτλο "America bangmungaeg" γνωστή και ως "Visitor of America".  Στην αρχική κορεατική έκδοση ο Chong πιστώνεται ως "Ke-li Chong" ενώ στην αγγλική-μεταγλωττισμένη και τροποποιημένη αμερικανική έκδοση γνωστή ως "Bruce Lee Fights Back from the Grave" πιστώνεται ως "Bruce K.L. Lea"

Υπόθεση της ταινίας στην αρχική κορεατική έκδοση:

Η ιστορία της ταινίας δεν έχει καμία σχέση με τον Bruce Lee.  Ένας Κορεάτης ο  Wong Han προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το θάνατο του αδελφού του Han Ji-Hyeok. Ταξιδεύει στο Λος Άντζελες και συνεργάζεται με μια γυναίκα που ονομάζεται Suzanne. Ο Wong Han στην προσπάθειά του να μάθει την αλήθεια για τον αδελφό του παρενοχλείται από διάφορους κακοποιούς. Τελικά, αρχίζει να υποψιάζεται ότι ο αδελφός είναι ακόμα ζωντανός και εμπλέκεται σε μια εγκληματική οργάνωση.

Στην αγγλική έκδοση της ταινίας η αρχική ακολουθία (η οποία γυρίστηκε ξεχωριστά και προστέθηκε στην αρχική ταινία της Νότιας Κορέας όταν η ταινία μεταγλωττίστηκε στα αγγλικά) δείχνει τον Bruce Lee (που παίζεται από έναν άγνωστο μιμητή), να κάνει άλμα από τον τάφο του, όταν χτυπάται από αστραπές.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια