Chang Moo Kwan Tae Kwon Do



Chang Moo Kwan Tae Kwon Do

To Chang Moo Kwan ιδρύθηκε στο τέλος του Κορεάτικου Πολέμου από τον  Nam Suk Lee και τον Soon Bae Kim οι οποίοι ήταν αρχαιότεροι μαθητές του grandmaster Yoon Byung-In.    
O grandmaster Yoon Byung-In εκπαιδεύτηκε σε νεαρή ηλικία στο Kung Fu στην Μαντζουρία και στο Shudokan Ryu Karate στην Ιαπωνία.  Με την λήξη της Ιαπωνικής κατοχής της Κορέας (15 Αυγούστου 1945) ο Yoon Byung-In εγκαταστάθηκε στη Σεούλ.  Μετά από πρόσκληση του φίλου του Chun Sang-Sup δίδαξε πολεμικές τέχνες στο Cho Sun Yun Moo Kwan για έξι μήνες.  Αργότερα άνοιξε δικό του σχολείο και δημιούργησε την δική του πολεμική τέχνη με βάση το Karate και το Kung Fu και την ονόμασε Kwon Bop Kong Soo Do.  Κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου ο  Yoon Byung-In εξαφανίστηκε και αργότερα αποδείχθηκε ότι πήγε στην Βόρεια Κορέα.  Το σχολείο ανέλαβαν δύο κορυφαίοι μαθητές του, ο Nam Suk Lee ο οποίος άλλαξε το όνομα του σχολείου σε Chang Moo Kwan, και ο Soon Bae Kim.
Κατά τη μετάφραση, το Chang Moo Kwan μπορεί να έχει διαφορετικές έννοιες. Μια κυριολεκτική μετάφραση είναι η εξής: Chang σημαίνει να δημιουργία,ανάπτυξη, Moo σημαίνει πολεμικές τέχνες, και Kwan σχολή, αρχηγείο.
To Chang Moo Kwan είναι ένα είναι ένα από τα αρχικά εννέα Kwans που ιδρύθηκαν στην Κορέα στο τέλος της Ιαπωνικής κατοχής και του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.  
Από το 1952 η κυβέρνηση της Κορέας έκανε προσπάθειες να ενοποιήσει τα 9 μεγάλα Kwans (Chung Do Kwan, Song Moo Kwan, Moo Duk Kwan, Ji Do Kwan,  Chang Moo Kwan, Han Moo Kwan, Oh Do Kwan, Kang Duk Won, Jung Do Kwan) και το 1955 συμφωνήθηκε η ονομασία Tae Kwon Do. Το Chang Moo Kwan εντάχθηκε στο Tae Soo Do που αργότερα άλλαξε σε Tae Kwon Do.  Σήμερα το Chang Moo Kwan εξακολουθεί να υπάρχει στην Κορέα ως αδελφικός σύλλογος φιλίας, είναι ενταγμένο στο Kukkiwon και υποστηρίζει την World Taekwondo Federation.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια