Τηλεοπτική σειρά The Green Hornet

Τηλεοπτική σειρά The Green Hornet


Η τηλεοπτική σειρά Green Hornet προβλήθηκε στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC για μία τηλεοπτική σεζόν 1966-1967, με πρωταγωνιστή τον Van Williams ως το Green Hornet / Britt Reid και τον Bruce Lee ως Kato.
Η σειρά δημιουργήθηκε από τους George W. Trendle, Fran Striker και προβλήθηκε στην τηλεόραση από τις 9 Σεπτεμβρίου 1966 ως 17 Μαρτίου 1967, με 26 επεισόδια.
Η σειρά και οι χαρακτήρες προέρχονται από μία ραδιοφωνική εκπομπή (1930-1950) και προσαρμοσθεί προηγουμένως σε κινηματογραφικές σειρές και κόμικς.

Ο ρόλος του Bruce Lee στην σειρά τον έκανε γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1960 για τις πολεμικές τέχνες που έγιναν πιο δημοφιλείς.  Η σειρά δεν είχε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική αλλά είχε τεράστια επιτυχία στο Χονγκ Κονγκ όπου ήταν ευρέως γνωστή ως "The Kato Show".

Ο Britt Reid είναι νέος εκδότης και ιδιοκτήτης της καθημερινής εφημερίδας Sentinel λόγο ότι ο πατέρας του πέθανε στη φυλακή αφού είχε καταδικαστεί για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε μεταμφιέζεται ως εγκληματίας χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Πράσινη Σφήγκα" φορώντας μάσκα και μαζί με τον συνεργάτη του Kato που είναι αυθεντία στις πολεμικές τέχνες καταπολεμά το έγκλημα, διεισδύει σε εγκληματικές συμμορίες τις πολεμά και αφήνει τα ενοχοποιητικά στοιχεία για την άφιξη της αστυνομίας.

Η "Πράσινη Σφήγκα" για την καταπολέμηση του εγκλήματος χρησιμοποιεί το αγαπημένο του όπλο το "Hornet Sting" ένα υπέρ ηχητικό όπλο που που με ηχητικά κύματα διαπερνά και σπάει τα πάντα βγάζοντας ήχο σφήγκας αλλά και το "Hornet Gun" ένα πιστόλι που βγάζει υπνωτικό αέριο.  Ο kato χρησιμοποιεί πράσινα βέλη σε σχήμα σφήγκας τα οποία πετάει με μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια και την κινέζικη πολεμική τέχνη κουνγκ-φου με αποτελεσματικές και αστραπιαίες κινήσεις.  Επίσης οδηγεί ένα υπέρ ενισχυμένο αυτοκίνητο την "Μαύρη Καλλονή" το οποίο έχει πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας V-194 και είναι εφοδιασμένο με πράσινους προβολείς ικανούς να φωτίζουν πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα, ρουκέτες και με άλλα δυνατά όπλα.

Η "Πράσινη Σφήγκα" καταζητείται από την αστυνομία και την πραγματική ταυτότητα γνωρίζουν μόνο η γραμματέας του Britt και ο εισαγγελέας.

Genre: Action, Adventure

Directed by: William Beaudine, Leslie H. Martinson, Larry Peerce, Allen Reisner, Seymour Robbie
Country: United States
No. of seasons: 1
No. of episodes: 26
Executive producer: William Dozier
Producer: Richard M. Bluel, Stanley Shpetner 
Running time: 30 min.
Production company: Greenway Productions, 20th Century-Fox Television 
Release: September 9, 1966 – March 17, 1967 (ABC)

Starring: Van Williams, Bruce Lee, Walter Brooke, Lloyd Gough, Wende Wagner


Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Bruce Lee και τον ξαφνικό θάνατο του δημιουργήθηκαν δύο ταινίες μεγάλου μήκους 90 λεπτών από τα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του 1966 “THE GREEN HORNET”

THE GREEN HORNET (1974)
 FURY OF THE DRAGON (1976)




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια