ΑΕΙΜΑΧΟΝ

ΑΕΙΜΑΧΟΝ


Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ είναι μία σύγχρονη Ελληνική πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε από τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών κ. Γιώργο Μαυρωνά και βασίζεται στην "Ελληνική Γραμματεία" προσαρμοσμένη στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις. με σκοπό οι Έλληνες να τιμούν την ιστορία – γλώσσα – κουλτούρα τους και να μην την ξεχνούν, μεταλαμπαδεύοντας την από γενεά σε γενεά, με όραμα να έχουν οι Έλληνες κάτι που να προβάλει την Ελλάδα και να νιώθουν υπερήφανοι για την ιερή αυτή χωρά, το λίκνο του πολιτισμού.
Ο Γιώργος Μαυρωνάς ξεκίνησε πολεμικές τέχνες το 1972 αρχικά με το Tang Soo Do με μεγάλους δασκάλους του συστήματος και αργότερα με το Hwal Moo Do και το Nam Kwan Do Kung Fu με πολλές διακρίσεις στις πολεμικές τέχνες αλλά και στην ενόργανη γυμναστική.  Το 1999 ύστερα από προβληματισμούς διότι διαπίστωσε ότι αυτά που είχε διδαχθεί ήταν ανεπαρκή απέναντι σε ελληνικές πολεμικές τέχνες ανακοίνωσε την δημιουργία του ΑΕΙΜΑΧΟΝ.
Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ στην ύλη του περιλαμβάνει τα  περισσότερα στυλ μάχης όπως Πυγμαχία , Λακτίσματα ,Πυξ Λαξ (Kick Boxing) ρίψεις (throws), μάχη εδάφους (grappling) Brazilian Jiu Jitsu, ΜΜΑ, Street fight self defense κλπ.
Βασικές τεχνικές, λακτίσματα όλων των τύπων.
5 φόρμες που βασίζονται στα 5 στοιχειά όπως τα γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες ήτοι: ΠΥΡ (φωτιά), ΓΑΙΑ (γη), ΥΔΩΡ (νερό), ΑΗΡ (αέρας), ΑΙΘΗΡ (αθέρας). Τεχνικές με μαχαίρι, ραβδί, κοντάρι, σπαθί κτλ.
Τεχνικές αναπνοής με σκοπό  την ανάπτυξη και μεταφορά ενέργειας μέσα και έξω από το σώμα.
Η άσκηση στο ΑΕΙΜΑΧΟΝ προσφέρει άριστη εκγύμναση για φυσική κατάσταση,ενδυνάμωση, όξυνση των αισθήσεων για άμεση και αποτελεσματική αντίδραση όταν αυτό χρειαστεί, ενίσχυση πνευματικής διαύγειας, ορθή συμπεριφορά.

 Το ΑΕΙΜΑΧΟΝ δεν είναι άθλημα, είναι μία πολεμική τέχνη με αθλητικές εφαρμογές και συμμετέχει σε  σε οιοδήποτε μαχητικό άθλημα χωρίς να ειδικεύεται σε αυτό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια