Grand Master Kwong Wing Lam (1947-2018)


Grand Master Kwong Wing Lam (1947-2018)


O Master Kwong Wing Lam  γεννήθηκε στην Καντόνα το 1947, άρχισε την εκπαίδευσή του στις κινεζικές πολεμικές τέχνες σε ηλικία οκτώ ετών στο Χονγκ Κονγκ, με το στυλ Tai Chi αλλά το εγκατέλειψε μετά από έξι μήνες χάνοντας το ενδιαφέρον του λόγω ότι οι κινήσεις ήταν αργές και το επίκεντρο ήταν ο διαλογισμός και όχι η σωματική δραστηριότητα.   Ένα χρόνο αργότερα άρχισε εκπαίδευση στο νότιο σύστημα του Shaolin Kung-Fu, Hung Gar κάτω από την επίβλεψη του Master Chiu Chao και του γιου του, Master Chiu Wei.  Το Hung Gar ήταν η τέχνη που του ταίριαζε περισσότερο.  Επίσης εκπαιδεύτηκε στο βόρειο Shaolin Kung Fu υπό την επίβλεψη του Master  Yen Shang Wo για έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του μάθαινε παράλληλα και τα δύο στυλ κάνοντας αρκετά σκληρή και παραδοσιακή εκπαίδευση, τα πρωινά έκανε άσκηση στο Hung Gar με τον Master Chiu Chao και τα βράδια έκανε άσκηση στο βόρειο Shaolin Kung Fu με τον Master Yen Shang Wo.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του αφιέρωσε άλλα δέκα χρόνια για να εξασκηθεί σε άλλα συστήματα όπως Zhanjiang (Hasayfu) Hung Gar με τον Grand Master Leung Wah Chiu.  To Zhanjiang Hung Gar είναι μία μορφή του Hung Gar που ασκείται ευρέως στην Κίνα και σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά είναι άγνωστο στα δύση, με εξαίρεση τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Grandmaster Kwong Wing Lam το δίδαξε και το ενσωμάτωσε στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα αλλάζοντας το όνομα σε Hasayfu.
Επίσης διδάχθηκε Five Animal Fist, Prayng Mantis, Wing Chun, Chi Kung, Iron Palm, επέστρεψε στο Tai Chi και το ολοκλήρωσε με τον Master Yen.
Αργότερα εκπαιδεύτηκε απευθείας από τον παγκοσμίου φήμης δάσκαλο εσωτερικών πολεμικών τεχνών Sun Lu Tang και την κόρη του Wun Jian Yun στα συστήματα: Tai Chi, Xing Yi και Ba Gua.

O Master Kwong Wing Lam το 1965 μετανάστευσε στην Αμερική και άνοιξε σχολείο πολεμικών τεχνών το 1967, έξι χρόνια αργότερα άνοιξε δεύτερο σχολείο.  Έχει διδάξει χιλιάδες μαθητές και έχει πιστοποιήσει αρκετούς νέους δασκάλους, έχει σε πολλά άρθρα σε περιοδικά πολεμικών τεχνών, όπως το Inside Kung Fu και το Black Belt.  Επίσης έχει διοργανώσει πολυάριθμα σεμινάρια στην Αμερική και στην Ευρώπη, έχει γυρίσει αρκετές βιντεοκασέτες και έχει γράψει αρκετά βιβλία για τις Κινέζικες πολεμικές τέχνες.
Ο Grand Master Kwong Wing Lam απεβίωσε από νεφρική ανεπάρκεια μετά από μια περίοδο ασθένειας στις 25-4-2018 σε ηλικία 71 ετών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια