Steven Seagal


Steven Seagal 


O Steven Seagal είναι ένας πολύ επιτυχημένος ηθοποιός, παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, μουσικός και υψηλόβαθμος γνώστης του Aikido.
Ο Shihan Steven Seagal είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε το Aikido στο Χόλιγουντ, και το έκανε γνωστό μέσα από τις ταινίες του ταξινομημένος στο έβδομο Dan.  Επίσης κατέχει μαύρες ζώνες στο Karate το Judo και το Kendo και ήταν ο πρώτος αλλοδαπός που διεύθυνε Aikido dojo στην Ιαπωνία.
Ο Steven Frederic Seagal γεννήθηκε στο Λάνσινγκ, Μίσιγκαν , στις 10 Απριλίου 1952
Όταν ήταν παιδί ξεκίνησε εξάσκηση στο Karate από τον Sensei Fumio Demura, και στη δεκαετία του 1960 άρχισε εξάσκηση στο Aikido υπό την καθοδήγηση του Harry Ishisaka. σε ηλικία 17 ετών ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να διδάξει αγγλικά, εκεί βρήκε την ευκαιρία να μελετήσει Zen να ασκηθεί και να τελειοποιηθεί στις πολεμικές τέχνες κερδίζοντας μαύρες ζώνες στο Karate, Karate, Judo και Kendo.



Στην Ιαπωνία έμεινε τρία με τέσσερα χρόνια και το 1974 επέστρεψε στην Καλιφόρνια. Εκείνη τη χρονιά συναντήθηκε με την Miyako Fujitani, μια μαύρη ζώνη 2ο Dan και κόρη ενός Master του Aikido που είχε έρθει από την Ιαπωνία στο Λος Άντζελες για να διδάξει Aikido. Όταν η Miyako επέστρεψε στην Ιαπωνία, ο Seagal πήγε μαζί της. Την επόμενη χρονιά παντρεύτηκαν και έκαναν ένα γιο, και μια κόρη. Ο Seagal δίδαξε Aikido στο σχολείο που ανήκε στην οικογένεια της Miyako.  Ο Seagal κάποια στιγμή επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνάντησε την ηθοποιό και μοντέλο Kelly LeBrock , με την οποία ξεκίνησε μια ερωτική ιστορία που οδήγησε την Fujitani να του δώσει διαζύγιο το 1987.  Εκείνη τη χρονιά παντρεύτηκε την Kelly LeBrock κάνοντας έναν γιο και μία κόρη, χώρισαν το 1996.
Ο Seagal πέρασε 15 χρόνια στην Ιαπωνία, μελετώντας την Ανατολική φιλοσοφία και περιστασιακά χορογραφώντας σκηνές αγώνων πολεμικών τεχνών σε ταινίες, έχοντας δουλέψει με αστέρια όπως ο Sean Connery όπου του έσπασε κατά λάθος τον καρπό του, και ο Toshiro Mifune. Όταν επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, άνοιξε μια ακαδημία πολεμικών τεχνών και έγινε σωματοφύλακας για διασημότητες.
Τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο έκανε το 1988 με την ταινία, "Above the Law" ακολούθησε το "Hard to Kill" το 1989 και το 1992 το "Under Siege", η οποία είναι η πιο δημοφιλές ταινία του μέχρι σήμερα. Το 1994 σκηνοθέτησε το "On Deadly Ground" με απογοητευτικά αποτελέσματα. Ακολούθησε με δύο ακόμα ταινίες δράσης "Executive Decision" το 1996 και "The Patriot" το 1998.



Ο Steven Seagal εκτός από ηθοποιός και Master του Aikido (7ο dan) είναι  παραγωγός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και μουσικός. Πέρα από αμερικανική, διαθέτει ρωσική και σερβική υπηκοότητα. Είναι βουδιστής,  παντρεμένος από το 2009 με την χορεύτρια Μογγολικής καταγωγής Erdenetuya Batsukh.   Έχει επτά παιδιά από τέσσερις σχέσεις και δύο εγγόνια από τον μεγαλύτερο γιο του.



ΜΕΡΙΚΗ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ:

2016 Cartels John Harrison
2016 Contract to Kill
2016 Code of Honor
2015 Absolution
2010 Machete Torrez
2008 The Onion Movie
2005 Into the Sun
2003 The Foreigner
2003 Belly of the Beast
2002 Half Past Dead
1999 Prince of Central Park
1998 My Giant
1997 Fire Down Below
1996 Executive Decision
1994 On Deadly Ground
1992 Under Siege
1991 Out for Justice
1988 Above the Law

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια