To Παιχνίδι του Θανάτου 2 / Game of Death 2 aka Tower of Death - 死亡塔 - Οι Διαφορετικές Εκδόσεις της Ταινίας.

To Παιχνίδι του Θανάτου 2 / Game of Death 2 

aka Tower of Death - 死亡塔 

 Οι Διαφορετικές Εκδόσεις της Ταινίας.


BRUCEPLOITATION ταινία πολεμικών τεχνών με εξαιρετικές σκηνές μάχης σκηνοθετημένες από τον καταπληκτικό YUEN WOO-PING

Μετά την οικονομική επιτυχία του GAME OF DEATH η GOLDEN HARVEST κυκλοφόρησε την συνέχεια της ταινίας που στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη. Ο Raymond Chow είχε υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει αρκετό υλικό με τον Bruce Lee που δεν έχει συμπεριληφθεί σε άλλες ταινίες, αλλά τελικά παρουσίασε μόνο κάποιες αχρησιμοποίητες σκηνές από το ENTER THE DRAGON και κάποιες μικρές σκηνές από άλλες ταινίες καθώς από παιδικές του ταινίες, ακόμα και από την κηδεία του. Επειδή το υλικό με τον BRUCE LEE ήταν πολύ φτωχό, τον πέθαναν από την αρχή της ταινίας και έτσι ο ΚΙΜ ΤΑΙ CHUNG που αντικατέστησε τον BRUCE LEE στο GAME OF DEATH στην ουσία είναι ο πρωταγωνιστής.



Αν και αυτή η ταινία διαφημίστηκε και προβλήθηκε ως συνέχεια της μερικώς τελειωμένης ταινίας του Bruce Lee "Game of Death" εκτός από την διεθνή έκδοση όπου ο ρόλος του Bruce Lee αποτελείται αποκλειστικά από αρχειακό υλικό, και υποδύεται τον χαρακτήρα Billy Lo, δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη.

Στην συγκεκριμένη ταινία υπάρχουν υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις, αυτό συμβαίνει σε αρκετές ταινίες του Χονγκ Κονγκ όπου έχουν διαφορετική έκδοση της ταινίας για το κοινό της Ασίας και διαφορετική, προσαρμοσμένη για το Δυτικό κοινό.  Υπάρχουν ακόμα ταινίες με διαφορετικό τέλος, κακό και καλό.
Στην συγκεκριμένη ταινία υπάρχουν δύο βασικές εκδόσεις και μία τρίτη αρκετά σπάνια έκδοση της Νότιας Κορέας.

Η πρώτη κύρια έκδοση είναι η αρχική περικοπή του Χονγκ Κονγκ, με τίτλο "Tower of Death".  H γλώσσα είναι  Καντονέζικη και η διάρκεια της ταινίας είναι περίπου 86 λεπτά. 
Σε αυτή την έκδοση ο Bruce Lee υποδύεται τον Lee Chen Chiang και ο Kim Tai Chung τον Lee Chen Kwok.



Το trailer της αρχικής έκδοσης του Χονγκ Κονγκ.



Η δεύτερη κύρια έκδοση με τίτλο "Game of Death 2" είναι η διεθνής εκδοχή της ταινίας ντουμπλαρισμένη στην Αγγλική γλώσσα.  Αυτή η έκδοση περιέχει όλα τα πλάνα της πρώτης έκδοσης, αλλά χρησιμοποιεί σκηνές από τις παιδικές ταινίες του Bruce Lee, καθώς επίσης και πλάνα από την πραγματική κηδεία του Bruce Lee, κάνοντας του στην ουσία ένα μικρό αφιέρωμα εντός της ταινίας.  Επιπλέον η διεθνής έκδοση εκτός από ένα μοντάρισμα των τελικών πιστώσεων περιλαμβάνει μία σκηνή, μέσα σε ένα θερμοκήπιο η οποία χορογραφημένη από τον Sammo Hung και προοριζόταν αρχικά για το "Game of Death" του 1978 που σκηνοθέτησε ο Robert Clouse και πρόκειται για μία εντυπωσιακή μάχη μεταξύ του Kim Tai Chung ο οποίος υποδύεται τον Billy Lo με πρόσωπο στα κοντινά πλάνα του Bruce Lee από το "The Way of the Dragon" και του  Casanova Wong o οποίος υποδύεται έναν Κορεάτη μαχητή.
Επίσης το soudtrack της ταινίας είναι αρκετά διαφοροποιημένο από την έκδοση της Ασίας.
Σε αυτή την έκδοση ο Bruce Lee υποδύεται τον Billy Lo και ο Kim Tai Chung τον Bobby Lo.




Το trailer της διεθνής έκδοσης. 



H εντυπωσιακή σκηνή μάχης μεταξύ του Kim Tai Chung  και του  Casanova Wong της διεθνής έκδοσης.





Η τρίτη και αρκετά σπάνια έκδοση είναι της Νότιας Κορέας η οποία έχει εντελώς διαφορετική υπόθεση, αφαιρεί τα περισσότερα πλάνα του Bruce Lee, και περιλαμβάνει περισσότερο υλικό με τους Kim Tai Chung και Hwang Jang Lee οι οποίοι είναι και οι δύο Κορεάτες.  Επίσης περιλαμβάνει μία διαφορετική έναρξη, μία πιο εκτεταμένη χρήση του σπαθιού από τον Hwang Jang Lee και μία σκηνή όπου ο Κim Tai Chung χρησιμοποιεί nunchaku

Μερικά βίντεο από την έκδοση της Κορέας



Υπόθεση και χαρακτηριστικά της ταινίας

Μετά τον ξαφνικό και ύποπτο θάνατο του διάσημου μάστερ του κουνγκ-φου Chin Ku (Hwang Jang Lee), ο καλύτερος του φίλος ο Billy Lo (Bruce Lee) αρχίζει έρευνα για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Όταν παρευρίσκεται στην κηδεία ένα ελικόπτερο κλέβει το φέρετρο του Chin Ku. Ο Billy στην προσπάθεια του να εμποδίσει το ελικόπτερο πεθαίνει από ένα βέλος. Ο αδερφός του Billy, Bobby (Kim Tai Chung) ξεκινώντας έρευνα με σκοπό να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του, οδηγείται στην Ιαπωνία και συναντά έναν τρελό μαχητή του κουνγκ-φου, τον Lewis (Roy Horan). O Lewis λέει στον Βobby για τον πύργο του θανάτου, που κανείς δεν τον έχει δει, έναν μυστικό ναό που ο θρύλος λέει ότι τον έχτισε κάποτε ένας μοναχός κάτω από την γη. Καθώς δολοφονείται ο Lewis, o Bobby βρίσκει που είναι χτισμένος ο πύργος του θανάτου και εισχωρεί κάτω στη γη, εκεί συναντά τον Chin ku o οποίος ζει και σκηνοθέτησε τον θάνατο του γιατί είναι καταζητούμενος για εμπόριο ναρκωτικών και ανακαλύπτει ότι βρίσκεται πίσω από τον θάνατο του αδερφού του.


Original title: Si wang ta
Greek title: Το Παιχνίδι του Θανάτου 2
Genre: Action, Mystery
Directed by: See-Yuen Ng
Action directed by: Yuen Woο Ping
Written by: Ting Chak-luen, Ho Ting-sing
Produced by: Raymond Chow
Music by: Frankie Chan
Production company: Golden Harvest Productions, Paragon Films Ltd.
Release date: 1981
Country: Hong Kong

Starring: Bruce Lee (archive footage), Kim Tai-chung (Tong Lung), Hwang Jang-lee, Roy Horan, Roy Chiao, Ho Lee Yan, Casanova Wong, To Wai-Wo, Hoi Sang Lee, Mars, Miranda Austin, Tiger Yang, Yuen Biao, Bolo Yeung




Το Παιχνίδι του Θανάτου 2 έχει σκηνοθετηθεί από τον Ng See Yuen και οι πραγματικά εντυπωσιακές σκηνές μάχης έχουν χορογραφηθεί από τον Yuen Woο Ping.


Στην Ελλάδα προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1981 και έχει κυκλοφορήσει σε βιντεοκασέτες από την HOME VIDEO HELLAS και την ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ και σε DVD από την ODEON.












Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό της ταινίας πατήστε εδώ

Για να δείτε περισσότερα βίντεο από την ταινία πατήστε εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια