Dit Da Jow 跌打 酒

Η εικόνα προέρχεται από: https://www.mindandbodyexercises.com/blog/2018/6/dit-da-jow-iron-palm-linaments


Dit Da Jow 跌打 酒


Το Dit da jow μεταφράζεται στα αγγλικά Hit Wine Medicine

To Dit da jow είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο με την μορφή λαδιού ή αλοιφής και χρησιμοποιείται για πάνω από 1000 χρόνια από τους Κινέζους και τους μοναχούς Shaolin για την θεραπεία διάφορων καταστάσεων, τραυματισμών, εξωτερικών βλαβών όπως μώλωπες, τραυματισμούς συνδέσμων, σπασμένα οστά, πόνους των μυών και διάφορων μορφών αρθρίτιδας.
Το Dit Da Jow χρησιμοποιείται κυρίως από ανθρώπους που ασκούν παραδοσιακές πολεμικές τέχνες για να τους βοηθήσει στην επούλωση των τραυματισμών που υπέστησαν στην εκπαίδευση, συνήθως από αυτούς που εξασκούνται στο "Ιron Palm"(Ιron Hand).

Η κύρια θεραπευτική λειτουργία του Dit Da Jow, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, είναι να ξεμπλοκάρει την στάση του Qi και την στάση του αίματος. Όταν κάποιος υποφέρει από έναν τραυματικό τραυματισμό, το Qi αποκλείεται στους μεσημβρινούς προκαλώντας πόνο και πρήξιμο και εμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος. Το Dit Da Jow ανοίγει αυτό το μπλοκάρισμα, επιτρέποντας στο Qi να ρέει ελεύθερα επιτρέποντας τον τραυματισμό να θεραπευτεί.
Όταν εφαρμόζεται, μπορεί να βοηθήσει να σταματήσει ο πόνος και να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Για τα σπασμένα οστά και τα κατάγματα θεωρείται ότι επιταχύνει την αναγέννηση των οστών και των περιβαλλόντων ιστών.

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές συνταγές για το Dit Da Jow, οι περισσότερες από τις οποίες θεωρούνται ως "μυστικές φόρμουλες" που διαβιβάζονται μέσω της προφορικής και γραπτής ιστορίας της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και των πολεμικών τεχνών.

Το Dit da jow περιέχει μια ποικιλία από κινέζικα βότανα, μύκητες και έντομα

Πριν από αιώνες οι παρασκευαστές του Dit da jow δημιουργούσαν το φάρμακο συνδυάζοντας τα βότανα και τα άλλα συστατικά, τα έκοβαν συνήθως χοντροκομμένα, τα έβαζαν σε ένα πήλινο δοχείο και πρόσθεταν κρασί από ρύζι, στη συνέχεια έθαβαν το δοχείο στο έδαφος για μήνες ή και χρόνια , πιστεύοντας ότι όσο περισσότερο τα βότανα κάθιζαν στο αλκοόλ, τόσο ισχυρότερο και αποτελεσματικό θα γινόταν το φάρμακο.  Στις μέρες μας η παρασκευή είναι πιο απλή και πιο σύντομη, τα βότανα τοποθετούνται σε ένα πλαστικό ή γυάλινο δοχείο και αναμιγνύονται με αλκόλ όπως βότκα και τζιν.



Μερικά σκευάσματα Dit Da Jow που διατίθενται στο εμπόριο.

Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dit_da_jow
http://hi-ddj.com/
https://ethnobiology.org/dit-da-jow-iron-hit-wine-traditional-chinese-medicine


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια