Shorinji Kempo

Shorinji Kempo


Το Shorinji Kempo ή Nippon Shorinji Kempo είναι μία είναι ιαπωνική πολεμική τέχνη που θεωρείται τροποποιημένη έκδοση του Shaolin Kung Fu
Το Shorinji Kempo ιδρύθηκε από τον Doshin So (1911-1980) το 1947. Ανέπτυξε ένα σύστημα βασισμένο στις τεχνικές και τη φιλοσοφία που έμαθε στην Κίνα.
Ο  Doshin So σε νεαρή ηλικία εκπαιδεύτηκε στο Jujutsu Αργότερα έζησε στην Κίνα και υπηρέτησε την πατρίδα ως στρατιωτικός πράκτορας πληροφοριών όπου παρέμεινε αρκετά χρόνια πριν και κατά την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.  Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα ο Doshin So μελέτησε κινέζικες πολεμικές τέχνες από διάσπαρτους δασκάλους που ασκούσαν μυστικά τις πολεμικές τέχνες. Ανάμεσα στους πολλά στυλ που μελέτησε το πιο σημαντικό ήταν η εκπαίδευσή του στο Πεκίνο υπό τον Wen Laoshi, τον 20ο Δάσκαλο της Βόρειας Σχολής Shorinji Giwamonken. Σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ναό Shaolin το 1936, ο Doshin So έγινε ο άμεσος διάδοχος του Wen-Laoshi, ο 21ος Δάσκαλος.
Μετά από εκτεταμένη εκπαίδευση στο Πεκίνο με έναν Shaolin master, τον Wen Laoshi, ο Doshin So κατάφερε να τον διαδεχθεί ως ο 21ος master της Βόρειας σχολής Shorinji Giwamonken.

Doshin So

Όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία το 1946 μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου βρήκε την πατρίδα του σε μία άθλια κατάσταση και τους συμπατριώτες του να πάσχουν από ηθική φθορά και κατάπτωση.  Η θλιβερή κατάσταση στην μεταπολεμική Ιαπωνία τον εντυπωσίασε και ένοιωσε την ανάγκη επαναφοράς της ηθικής και της εθνικής υπερηφάνειας και τη δημιουργία μιας εντελώς νέας ανθρώπινης εικόνας.
Ο Doshin ήθελε να αναδημιουργήσει την ιδέα που είχε ο Boddhidharma όταν δίδαξε τις πολεμικές τέχνες και τη φιλοσοφία του zen στο ναό Shaolin, δημιούργησε το  Shorinji Kempo το οποίο μεταφράζεται ως “μέθοδος γροθιάς του Ναού Shaolin”.
Αναθεώρησε, διεύρυνε και συστηματοποίησε τα πολλά κινέζικα συστήματα που είχε μάθει στην Κίνα, σε συνδυασμό με το Jujutsu που είχε μάθει σε νεαρή ηλικία, και έτσι δημιούργησε το Shorinji Kempo.
Το Shorinji Kempo δεν είναι μόνο μια πολεμική τέχνη ή αυτοάμυνα. Η βάση του Shorinji Kempo δεν είναι να δημιουργήσει σκληρούς μαχητές, αλλά να αναπτύξει ανθρώπους που μπορούν να δράσουν, να βοηθήσουν τους άλλους και να δημιουργήσουν μια καλύτερη κοινωνία.



Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/Shorinji_Kempo
https://shorinjikempobmth.weebly.com/shorinji-kempo-history.html
https://blackbelt.gr/shorinji-kempo/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια