Αmerican Kenpo / Ed Parker's Kenpo Karate

Αmerican Kenpo / Ed Parker's Kenpo Karate


Το  Kenpo Karate δημιουργήθηκε απο τον Ed Parker (1931-1990) και είναι ένα ολοκληρωμένο πρακτικό και ρεαλιστικό σύστημα μάχης το οποίο συνδυάζει γραμμικές και κυκλικές κινήσεις, δίνει έμφαση στην μάχη του δρόμου και στην αυτοάμυνα.

Ed Parker

Ο Ed Parker άρχισε σε νεαρή ηλικία να εξασκείται στο judo και αργότερα στην πυγμαχία και στη συνέχεια Κenpo υπό την καθοδήγηση του William Chow. To 1953 απέκτησε μαύρη ζώνη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 άρχισε να διδάσκει το Αmerican Kenpo ή Ed Parker's Kenpo Karate ένα δικό του σύστημα το οποίο ήταν ένας συνδυασμός στοιχείων που είχε δανειστεί από τις τέχνες που είχε διδαχτεί, εμπλουτισμένων με τεχνικές βγαλμένες από την προσωπική του εξάσκηση, με κύριο προσανατολισμό την πρακτική αυτοάμυνα. Το σύστημα του αναγνωρίστηκε ευρέως χάρη στις οργανωτικές ικανότητες του, καθώς και στην εμπλοκή του με διάφορες πολύ γνωστές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Bruce Lee και ο Elvis Presley. Στο American Kenpo είναι πολύ ορατά τα στοιχεία από τις κινέζικες πολεμικές τέχνες.

Ed Parker και Elvis presley
O ιδρυτής του KENPO KARATE Εντ Πάρκερ προσκεκλημένος του κ. Ι. Νικολάου στο σεμινάριο που έγινε στην Αθήνα στην σχολή του κ. Α. Παπαδάτου το 1989.





 Πηγή:
 https://nasosmartialarts.blogspot.com/2012/12/ed-parker.html



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια