Loong Ying (龍 形) Το Νότιο στυλ του Δράκου

Loong Ying (龍 形) 

Το Νότιο στυλ του Δράκου


Το στυλ του δράκου βασίζεται στις κινήσεις του, του Δράκου.

Στην κινέζικη μυθολογία ο δράκος είναι ένα μυθικό ζώο.

Οι θρύλοι λένε ότι οι δράκοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον άνεμο και τα κύματα, να προσδώσουν τη δύναμή τους σε ήρωες και να καταστρέψουν το ανίερο. Ανάλογα με τη διάθεσή τους, οι δράκοι θα μπορούσαν να είναι παιχνιδιάρικοι ή τρομακτικοί.

Ένα σημάδι της σημασίας του δράκου είναι η πεποίθηση ότι οι δράκοι ελέγχουν τις βροχές και τις καταιγίδες, ο πολυμορφικός δράκος ήταν ένα πνεύμα νερού, υπεύθυνο για να φέρει τις βροχές και να εξασφαλίσει την επιβίωση των καλλιεργειών. Ο δράκος ήταν ο συμβολικός θεματοφύλακας των θεών και ήταν η πηγή της πραγματικής σοφίας.

Ο Δράκος είχε επιρροή και έπαιξε ωφέλιμο ρόλο στον κινεζικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με την παράδοση το σύστημα προέρχεται από τον ναό Shaolin, και με την πάροδο του χρόνου χωρίστηκε σε βόρειο και νότιο.

Η προέλευση του σύγχρονου στυλ του Νότιου Δράκου προέρχεται στον ναό Huashoutai στο όρος Luof στη νότια Κίνα.

 Όπως και στον ναό Shaolin, οι μοναχοί στο ναό Huashoutai βρήκαν πολλά οφέλη στην τακτική άσκηση των πολεμικών τεχνών, καλύτερη υγεία, αυξημένη ενέργεια, αυτοπροστασία και πειθαρχία. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πώς ξεκίνησε το στυλ του δράκου Kung Fu. Δεν διδάχθηκε έξω από τα τείχη του ναού μέχρι που ένας μοναχός με το όνομα Tai Yut έσπασε την παράδοση και δίδαξε το στυλ σε έναν απλό απλό λαϊκό τον Lam Yiu Kwai. Ο Lam Yiu Kwai, ο οποίος θεωρείται θεωρήθηκε Grandmaster του στυλ, πέρασε το στυλ στον γιο και τον εγγονό του, που έγιναν διάσημοι πολεμικοί καλλιτέχνες και διέδωσαν το στυλ στην Καντώνα και το Χονγκ Κονγκ.

Το στυλ του δράκου εκτός από το ότι είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα μάχης, αναπτύσσει τη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή στο σώμα και το νου και βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς ευημερίας, είναι ουσιαστικά μια εσωτερική μέθοδος καλλιέργειας chi, αλλά η αρχική κατάρτιση μοιάζει πολύ περισσότερο με ένα σκληρό, εξωτερικό στυλ.

Οι τεχνικές είναι ισχυρές κοντινής εμβέλειας, η δύναμη των τεχνικών παράγεται από την μέση, περιέχει αρπαγές και εκτεταμένη χρήση του βραχίωνα, κλειδώματα και χτυπήματα σε αρθρώσεις, χαμηλά λακτίσματα



Πηγές:
http://www.shaolinkungfu.biz/dragon-style.html
http://www.loongying.co.uk/?LMCL=UzGKSz
http://www.jadedragon.com/archives/dragonkf.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια