Tang Lang 螳螂拳 (Northern Praying Mantis Kung Fu) O Βόρειος Μάντης που Προσεύχεται

Tang Lang 螳螂拳  

Northern Praying Mantis Kung Fu 

O Βόρειος Μάντης που Προσεύχεται 


Το βόρειο στυλ του Praying Mantis kung fu δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα κατά την της δυναστείας Μινγκ (1368-1644) από τον Wang Lang ο οποίος ήταν πατριώτης Ming Ο Wang άφησε την πατρίδα του την Shandong για να βελτιώσει το kung fu του στο βόρειο μοναστήρι Shaolin. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της παραμονής ο Wang απογοητεύτηκε από το επίπεδο δεξιοτήτων του όταν έχασε σε έναν αγώνα με έναν παλαιότερο συμμαθητή του.  Ως αποτέλεσμα, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να αναζητήσει κάτι για να βελτιώσει τις δεξιότητές του. Μια τυχαία παρατήρηση μίας μάχης ανάμεσα ενός είδους ακρίδας Praying Mantis (το έντομο που στην Ελλάδα αποκαλούμε"αλογάκι της Παναγίας") με ένα μεγαλύτερο του Τζιτζίκι.  Η ακρίδα χρησιμοποίησε τα αγκαθωτά μπροστινά πόδια της και το στόμα της και τελικά νίκησε το τζιτζίκι.  Ο Wang εντυπωσιάστηκε από τις κινήσεις της ακρίδας και την αιχμαλώτισε για να μελετήσει τις αντιδράσεις της, χρησιμοποίησε ένα άχυρο κάνοντας επιθέσεις από όλες τις κατευθύνσεις στην ακρίδα η οποία απέκρουε όλες τις επιθέσεις.  Στην συνέχεια προσάρμοσε τις κινήσεις της ακρίδας στο ανθρώπινο σώμα δημιουργώντας ένα νέο σύστημα μάχης.
Οι τεχνικές του συστήματος είναι συνεχόμενες και πολύ γρήγορες χρησιμοποιούν συχνά την εκτροπή της επίθεσης του αντιπάλου. Τόσο οι αμυντικές τεχνικές όσο και οι επιθετικές θυμίζουν τις κινήσεις του εντόμου.
Με την πάροδο του χρόνου έχουν δημιουργηθεί αρκετά στυλ Praying Mantis αρχικά από μαθητές  του Wang Lang και αργότερα από άλλους γνώστες της τέχνης, τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους.

Μερικά από τα πιο γνωστά στυλ του βόρειου Praying Mantis kung fu είναι:
Seven Star Praying Mantis
Plum Blossom Praying Mantis
Taiji Praying Mantis
Taiji Plum Blossom Praying Mantis
Six Harmony Praying Mantis
Eight Step Praying Mantis
Shiny Board Praying Mantis
Long Fist Praying Mantis
Throwing Hand Praying Mantis
Secret Gate Praying Mantis
Ma (Horse) Family Praying Mantis

Πηγές: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ -Εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ 2004
http://www.mantiskungfu.com/praying_mantis_kung_fu_complete_system.php
https://www.polemikes-tehnes.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια