ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ - COBRA



ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ 
COBRA

Original title: COBRA
Greek title: ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ 
Greek video title: ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ
Genre: Action, Drama 
Directed by: Rempo Urip
Produced by: Haryadi Siswanto
Screenplay by: Ganes TH (Ganes Thair Santoso)
Production company: PT Nugraha Mas Film
Release date: 1977
Country: Indonesia

Starring: Steven Lee (Bruce Lei), Yetty Loren, Rd. Mochtar, Peter Chan, Ronald Kansil, Robert Stakora, Enden Marlinda, Max Titaley, Moh Mochtar, Yunus Takara, Ivo Nilakreshna, Usman Effendy



Μία δεύτερη έκδοση της ταινίας κυκλοφόρησε στο Χονγκ Κονγκ από την Insantra Film πιθανών το 1981 ή 1982 με διαφορετικές πιστώσεις τόσο στην έναρξη της ταινίας όσο στις αφίσες της ταινίας.  Ενώ στην έκδοση της Ινδονησίας πρωταγωνιστής φέρεται ο Steven Lee στην έκδοση του Χονγκ Κονγκ o ίδιος ηθοποιός φέρεται ως Bruce Lei.  Ο Steven Lee είναι ένας Ινδονήσιος ηθοποιός ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες Bruceploitation "COBRA" (1977) και "STELL FISTED DRAGON" (1982), ονομάστηκε Ινδονήσιος Bruce Lee, πιστώνεται και ο Bruce Lei και δεν πρέπει να συγχέεται με τον Κορεάτη πρωταγωνιστή Dragon Lee o οποίος και αυτός πολλές φορές αναφέρεται ως Bruce Lei.
Επίσης στην έκδοση του Χονγκ Κονγκ ως σκηνοθέτης πιστώνεται ο γνωστός Ταϊβανέζος σκηνοθέτης ταινιών Bruceploitation του Χονγκ Κονγκ όπου στις περισσότερες πρωταγωνιστεί ο Bruce Le, Joseph Velasco (Joseph Kong) ενώ στην αρχική έκδοση της Ινδονησίας σκηνοθέτης πιστώνεται ο Ινδονήσιος Rempo Urip που τυγχάνει να είναι και ο πραγματικός σκηνοθέτης, αυτό είναι αρκετά περίεργο κάτι όμως συνηθισμένο στις ταινίες αυτού του είδους.
Σε αρκετά εξώφυλλα vhs και dvd κυρίως αμερικάνικα λανθασμένα ως πρωταγωνιστής φέρεται o Bruce Le

Πληροφορίες της έκδοσης του Xονγκ Κονγκ.

Original title: Yan jing she
Genre: Action, Drama 
Directed by: Joseph Velasco (Joseph Kong)
Screenplay by: Ai-Wei Chen, Tadja Dai
Music by: Lawrence Chan
Production company: Insantra Film
Release date: 1997
Country: Ηοng Kong

Starring: Bruce Lei, Peter Chen Lau, Wong Ko Leung



Υπόθεση της ταινίας:

O Indra εκπαιδεύεται στο κουνγκ φου υπό την επίβλεψη ενός ηλικιωμένου μάστερ, είναι ερωτευμένος με την κόρη του δασκάλου του την Yanti. Ο δάσκαλος ένα βράδυ δολοφονείται, από κάποιον που ονομάζεται Κόμπρα, ενώ πεθαίνει ο δάσκαλος εκφράζει την επιθυμία του στον Intra και στην Yanti να παντρευτούν και να φύγουν μακριά. Ο Indra και η Yanti παντρεύονται και μετακομίζουν στη Τζακάρτα. Στο μεταξύ αποκτούν παιδί και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Μια μέρα ενώ ο Intra ψάχνει για δουλειά σώζει κάποιον (χωρίς να ξέρει ότι είναι υπαρχηγός μιας συμμορίας που ονομάζεται Κόμπρα και έχει διαφορές με τους Σκορπιούς) από μία συμμορία κακοποιών και αυτός τον στέλνει στο αφεντικό του για να του δώσει δουλειά. στο λιμάνι. Στη δουλειά γνωρίζει και γίνεται φίλος τον Dira. Κάποια στιγμή ο Intra χωρίς να το θέλει σκοτώνει έναν επιχειρηματία, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το αφεντικό του και θέλει να αποχωρήσει αλλά ο το αφεντικό δεν το επιτρέπει και βάζει να απαγάγουν τον Dira. Στο μεταξύ ο Sugara πρωτοπαλίκαρο του Αφεντικού βάζει να απαγάγουν την γυναίκα του και την κόρη του, στην προσπάθεια να τις απαγάγουν τις σκοτώνουν. Ο Sugara κατηγορεί τους σκορπιούς και ο Intra αρχικά τα βάζει με αυτούς αλλά στην πορεία ανακαλύπτει την αλήθεια. Επίσης ανακαλύπτει ότι το αφεντικό του ο Κόμπρα είναι αυτός που σκότωσε τον δάσκαλο του.



Αρκετά βίαιη και αιματοβαμμένη ταινία πολεμικών τεχνών από την ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ με πρωταγωνιστή τον ΜΠΡΟΥΣ ΛΕΪ (Δεν πρόκειται για τον ΝΤΡΑΓΚΟΝ ΛΗ που συχνά τον συναντάμε ως ΜΠΡΟΥΣ ΛΕΪ αλλά για τον ΣΤΗΒΕΝ ΛΗ)

Η πρώτη ταινία ΚΑΡΑΤΕ που είδα το 1983 ή 1984 (δεν θυμάμαι καλά) σε θερινό σινεμά στη γειτονιά μου.

Βίντεο από την ταινία:




ΒΙΑ ΑΙΜΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΙΠΤΑΜΜΕΝΑ ΣΤΙΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια