Dr. Tsuyoshi Chitose 千歳 强直 (1898-1984)

Dr. Tsuyoshi Chitose


Dr. Tsuyoshi Chitose 千歳 强直 (1898-1984)

Ο Dr. Tsuyoshi Chitose ήταν master των πολεμικών τεχνών της Οκινάουα, 6ος master του Tode και ιδρυτής του Chito Ryu Karate.

Ο Tsuyoshi Chitose γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1898 στην πόλη Kumochi, πόλη Naha, στην Okinawa, καταγόταν από μια γενεαλογία πολεμικών τεχνών, ο παππούς του από τη μητέρα ήταν ένας από τους αρχικούς δασκάλους του karate της Οκινάουα, ο Matsumura Sοkon. Ο Chitose μεγάλωσε μελετώντας την τέχνη του karate και του kobudo. To 1905 σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Tode, με δάσκαλο τον Aragaki Seishο
Ο Chitose ήταν γνωστός για την μαχητικότητα του σε αγώνες πρόκλησης (Kake-Dameshi), έγινε ο 6oς master του Tode


Dr. Tsuyoshi Chitose



Το 1921, μετακόμισε στην ηπειρωτική Ιαπωνία για να σπουδάσει ιατρική.  συνειδητοποίησε ότι οι ιαπωνικές πολεμικές τέχνες είχαν πολλά να προσφέρουν και του παρείχαν πολύτιμες γνώσεις. Αναζήτησε τους μεγαλύτερους δασκάλους των πολεμικών τεχνών της Ιαπωνίας της εποχής και άρχισε να εκπαιδεύεται στο Judo/JuJutsu με τον Sensei Kyuzo Mifune και Kendo με τον Sensei Hakudo Nakayama. Ανέπτυξε περαιτέρω μια σχέση με τον ιδρυτή του AikidoSensei Morihei Ueshiba


Dr. Tsuyoshi Chitose



Ο Chitose ανέπτυξε το Chito Ryu χρησιμοποιώντας την κατανόησή του για τη φυσιολογία για να προσαρμόσει τις παραδοσιακές τεχνικές ώστε να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές και λιγότερο επιζήμιες για τα σώματα των μακροχρόνιων ασκούμενων.
Συνδύασε τις τεχνικές του Shuri-te, με αυτές του  Naha-te, όμως το σύστημα έχει και κάποια μικρή επιρροή από το Tomari-te.
Δεδομένης της εμπειρίας του Tsuyoshi Chitose ως γιατρός και ασκούμενος στο Karate, ανέπτυξε ένα ισχυρό σύστημα πολεμικών τεχνών που συνδύαζε πρακτικές  τεχνικές αυτοάμυνας με έμφαση στα οφέλη για την υγεία.

Ο Dr. Tsuyoshi Chitose πέθανε το 1984 σε ηλικία 86 ετών.


Πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Chit%C5%8D-ry%C5%AB

Οι φωτογραφίες προέρχονται από: www.chito-ryu.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια