Liu Yifei 刘亦菲 (Crystal Liu)


Liu Yifei 刘亦菲

H Liu Yifei γνωστή και ως Crystal Liu είναι Κινεζοαμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο. Έχει εμφανιστεί πολλές φορές στη λίστα των 100 διασημοτήτων της Κίνας του Forbes και ονομάστηκε μία από τις νέες ηθοποιούς Four Dan της Κίνας το 2009. Το 2020 έγινε γνωστή στο διεθνές κοινό υποδυόμενη την Mulan στην ταινία δράσης της Walt Disney Company, "Mulan".





Η Liu Yifei γεννήθηκε στο Wuhan, στις 25 Αυγούστου 1987, το αληθινό της όνομα είναι An Feng 
Ο πατέρας της είναι ο An Shaokang, 1ος Γενικός Γραμματέας στην κινεζική πρεσβεία στη Γαλλία και καθηγητής πανεπιστημίου γαλλική γλώσσας και η μητέρα της είναι η Liu Xiaoli, χορεύτρια και ερμηνεύτρια σκηνής. Οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν 10 ετών και μεγάλωσε αποκλειστικά από τη μητέρα της. 
Την ίδια χρονιά, υιοθέτησε το επώνυμο της μητέρας της και άλλαξε το όνομά της σε "Liu Ximeizi"
Στα ένατα γενέθλιά της, η Yifei έλαβε ένα κρύσταλλο από τη μαμά της ως δώρο γενεθλίων. Της άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να αποκαλεί τον εαυτό της "Crystal". Από τότε, η Yifei συλλέγει κρύσταλλα Swarovski για χόμπι.





Ξεκίνησε το μόντελινγκ στα 8 της. Εκπαιδεύτηκε στο τραγούδι, το χορό και το πιάνο. Μετακόμισε στις ΗΠΑ στα 10 με τη μητέρα της, όπου έζησε για 4 χρόνια. Επέστρεψε στην Κίνα τον Ιούνιο του 2002 για να ακολουθήσει καριέρα μοντέλου και υποκριτικής υιοθετώντας το καλλιτεχνικό της όνομα Yifei.

Τον Σεπτέμβριο του 2002, έγινε δεκτή στο Ινστιτούτο Παράστασης της Ακαδημίας Κινηματογράφου του Πεκίνου στα 15 της. Ο πρώτος της ρόλος στην τηλεόραση ήταν στο "The Story of a Noble Family". Λίγο αργότερα, επιλέχθηκε να υποδυθεί τον ρόλο ως Wang Yuyan στο "Demi-Gods and Semi-Devils", ένα δράμα που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του διάσημου συγγραφέα πολεμικών τεχνών, Jinyong.

Τον Οκτώβριο του 2003, έκανε την 1η της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη με την "1st appearance", το γνωστό ροκ συγκρότημα της Ταϊβάν, στην ταινία "Love of May". Η φήμη και η δημοτικότητά της αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο λόγω του ρόλου της στη δραματική σειρά του 2004, προσαρμογή του βιντεοπαιχνιδιού, "The Legend of Sword and Fairy". Μετά την αποφοίτησή της από την Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου τον Ιούλιο του 2006, πρωταγωνίστησε σε μια άλλη τηλεοπτική παραγωγή βασισμένη σε ένα άλλο βιβλίο του Jinyong, "The Return of the Condor Heroes". Αυτό έτυχε πολύ καλής υποδοχής στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και την Ιαπωνία.





Έκανε την πρώτη της επιδρομή στη μουσική καριέρα τον Αύγουστο του 2005, όταν εξασφάλισε ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με τη Sony Music Entertainment Japan. Αφού ξεκίνησε μαθήματα τραγουδιού και χορού για ένα χρόνο, το άλμπουμ της Liu Yifei κυκλοφόρησε στην Κίνα, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και τη Νοτιοανατολική Ασία τον Αύγουστο του 2006, με ένα ποικίλο μουσικό ρεπερτόριο που περιελάβανε ραπ και μαλακό ροκ. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε επίσης ένα ιαπωνικό άλμπουμ. Το σινγκλ, "The Gate of Late Night", επιλέχθηκε να είναι το θέμα για μια σειρά κινουμένων σχεδίων από το Tokyo TV.




Φιλμογραφία - ταινίες:


Πηγές:
https://www.imdb.com/name/nm1703577/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B9%CE%BF%CF%85_%CE%93%CE%B9%CF%86%CE%AD%CE%B9
https://en.wikipedia.org/wiki/Liu_Yifei
http://crystalliuyifei.com/biography/index.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια