Ralph Macchio

Ralph Macchio




Ralph Macchio

O Ralph Macchio. είναι Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σεναριογράφος, ιδιαίτερα γνωστός για τον ρόλο του ως Daniel LaRusso στις ταινίες "The Karate Kid" (1984), "The Karate Kid Part II" (1986), "The Karate Kid Part III" (1989), και στην Αμερικανική διαδικτυακή σειρά αρχικά του YouTube Premium και στη συνέχεια του Νetflix, "Cobra Kai".





Ο Ralph George Macchio Jr. γεννήθηκε στις 4 του Νοεμβρίου, 1961 στο Χάντινγκτον της Νέας Υόρκης, ο πατέρας του έχει μισή ελληνική και μισή ιταλική καταγωγή και η μητέρα του έχει ιταλική καταγωγή.
Ξεκίνησε μαθήματα χορού σε ηλικία τριών ετών, το 1979, ο Macchio αποφοίτησε από το Half Hollow Hills Central School District της Νέας Υόρκης.
Ξεκίνησε σε διάφορες τηλεοπτικές διαφημίσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προτού εμφανιστεί στην νεανική κωμωδία "Up the Academy" (1980), στη συνέχεια είχε σημαντικό ρόλο το 1980 στην τηλεοπτική σειρά "Eight Is Enough" (1977). Αφού τελείωσε η σειρά κέρδισε το ρόλο του Johnny Cade στην ταινία του 1983 "The Outsiders", έδωσε μια αξιοπρεπή ερμηνεία ως έφηβος Johnhny Cade στην ταινία του 1983 "The Outsiders", βασισμένη στο δημοφιλές μυθιστόρημα του SE Hinton για την προβληματική νεολαία.

Ο επόμενος του ρόλος ο οποίος ήταν πρωταγωνιστικός και η εξαιρετική του ερμηνεία στην επιτυχημένη ταινία του 1984 "The Karate Kid" τον έκανε "στρατοσφαιρικά διάσημο". Ο Macchio υποδύθηκε τον Daniel LaRusso έναν δεκαεπτάχρονο ορφανό από πατέρα που μετακομίζει μαζί με την μητέρα του από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ Jersey στη Ρεσίντα του Λος Άντζελες, και προσπαθεί να κάνει καινούριους φίλους. Εκεί, γίνεται ο στόχος μιας συμμορίας μαθητών της σχολής καράτε "Cobra Kai", όταν σχετίζεται με την Ali Mills (Elisabeth Shue), πρώην φίλη του αρχηγού τους Johnny Lawrence (William Zabka), όμως γνωρίζει τον κύριο Miyagi (Pat Morita), έναν εκκεντρικό αλλά ευγενικό και ταπεινό μετανάστη από την Οκινάουα ο οποίος γνωρίζει την τέχνη του καράτε. Ο Miyagi δεν εκπαιδεύει τον Daniel μόνο στο καράτε καράτε αλλά τον διδάσκει ότι το καράτε είναι μία τέχνη του σώματος και του πνεύματος συγχρόνως, και ότι η βία είναι η τελευταία λύση για ένα πρόβλημα. Κάτω από την καθοδήγηση του Miyagi, ο Daniel αναπτύσσει όχι μόνο τις σωματικές του ικανότητες αλλά επίσης και την αυτοπεποίθηση του στο να αντιμετωπίσει τις τρομερές αντιξοότητες καθώς μπαίνει στη μάχη της ζωής.







Ο "Daniel LaRusso" ήταν ο δεύτερος σημαντικός κινηματογραφικός ρόλος του Macchio μετά το "The Outsiders

Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον John G. Avildsen σκηνοθέτη του "Rocky" (1976) και είναι μια ημι-αυτοβιογραφική ιστορία που βασίζεται στη ζωή του σεναριογράφου της, Robert Mark Kamen. Ο Kamen σε ηλικία 17 ετών, μετά την Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1964, ξυλοκοπήθηκε άγρια από μια συμμορία νταήδων. Άρχισε έτσι να σπουδάζει πολεμικές τέχνες για να αμυνθεί, αρχικά ήταν δυσαρεστημένος με τον πρώτο του δάσκαλο που του δίδαξε τις πολεμικές τέχνες ως εργαλείο βίας και εκδίκησης, έτσι προχώρησε στη εκπαίδευση του καράτε της Οκινάουα, Goju-ryu από ένα Ιάπωνα δάσκαλο που δεν μιλούσε αγγλικά αλλά ήταν μαθητής του Chōjun Miyagi.





Η ταινία έλαβε κυρίως θετικές κριτικές από κριτικούς, πολλοί από τους οποίους επαίνεσαν τις σεκάνς δράσης, το σενάριο, την ιστορία, τις ερμηνείες και τη μουσική. Η ταινία σημείωσε επίσης εμπορική επιτυχία, με εισπράξεις άνω των 91 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, καθιστώντας την μία από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις του 1984 και τη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στο Χόλυγουντ. Αποτέλεσμα ήταν να κυκλοφορήσουν άλλες δύο επιτυχημένες συνέχειες: "The Karate Kid Part II" (1986), "The Karate Kid Part III" (1989) με τον Ralph Macchio να επαναλαμβάνει άλλες δύο φορές τον Daniel LaRusso και τον Pat Morita τον Miyagi






Στη συνέχεια ο Macchio εμφανίστηκε στην ταινία "Crossroads" (1986), υποδυόμενος τον μαθητή μουσικής Eugene Martone. Επίσης το 1986, πρωταγωνίστησε στο "Cuba and His Teddy Bear" στο Broadway, δίπλα στον Robert DeNiro.
Το 1992, πρωταγωνίστησε δίπλα στον Joe Pesci και τη Marisa Tomei στην επιτυχημένη κωμωδία "My Cousin Vinny", παίζοντας τον Billy Gambini, ο οποίος κατηγορήθηκε άδικα για φόνο ενώ περνούσε από μια μικρή πόλη της Αλαμπάμα. Το 1996, ο Macchio ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του J. Pierrepont Finch στην αναβίωση του βραβευμένου μιούζικαλ του 1962 "How to Succeed in Business Without Really Trying" σε μία περιοδεία των ΗΠΑ  και έλαβε θετικές κριτικές. 
Το Το 2005 έπαιξε τον εαυτό του στη σειρά "Entourage" του Αμερικανικού δικτύου συνδρομητικής τηλεόρασης HBO.





Ο Macchio συνέχισε να εμφανίζεται τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση, αναμφισβήτητα, το κοινό του κινηματογράφου εξακολουθεί να ταυτίζει τον Macchio πολύ έντονα με τον ρόλο του Daniel LaRusso του "Karate Kid" τον οποίο επανέλαβε το 2018 στην διαδικτυακή σειρά "Cobra Kai", αρχικά του YouTube Premium και στη συνέχεια του Νetflix, μια σειρά sequel του franchise "The Karate Kid" που διαδραματίζεται 34 χρόνια μετά την πρώτη ταινία του 1984.








Φιλμογραφία:

Up the Academy (1980)
High Powder (1982)
Dangerous Company (1982)
The Outsiders (1983)
Teachers (1984)
The Three Wishes of Billy Grier (1984)
Crossroads (1986)
Distant Thunder (1988)
Too Much Sun (1990)
The Last P.O.W.: The Bobby Garwood Story (1992)
My Cousin Vinny (1992)
Naked in New York (1993)
Dizzyland (1998)
The Secret of NIMH 2: Timmy to the Rescue (1998)
Can't Be Heaven (1999)
The Office Party (2000)
Popcorn Shrimp (2001)
A Good Night to Die (2003)
Beer League (2006)
Rosencrantz and Guildenstern Are Undead (2009)
Wax On, F*ck Off (2010)
Hitchcock (2011)
Holiday Spin (2012)
He's Way More Famous Than You (2013)
A Little Game (2014)
Lost Cat Corona (2015)
Psych: The Movie (2017)



Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ralph_Macchio
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Karate_Kid
https://www.imdb.com/name/nm0001494/bio?ref_=nm_ov_bio_sm

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια