Yau Kung Moon Kung-Fu 柔功門



Yau Kung Moon Kung-Fu 柔功門


To Yau Kung Moon (Yau Kung Mun) είναι ένα νότιο Shaolin στυλ του Kung-Fu.

Ο κινεζικός όρος "柔功門" σημαίνει "το στυλ της ευέλικτης δύναμης".

H πολεμική τέχνη Yau Kung Moon παρουσιάστηκε στο κοινό το 1924. Πριν από εκείνη την εποχή, η ιστορία εκτείνεται πίσω στη Δυναστεία των Τανγκ (618 - 907 μ.Χ.) στον ναό Shaolin της επαρχίας Honan. Το στυλ δημιουργήθηκε από έναν βουδιστή μοναχό τον Ding Yang, ο οποίος όντας πολύ ταπεινός και αποσυρμένος, δεν έδωσε όνομα στο στυλ. Τα μυστικά του στυλ μεταβιβάστηκαν επιλεκτικά σε έναν μαθητή ανά γενιά εντός των ορίων του Ναού για εκατοντάδες χρόνια στη Δυναστεία των Τσινγκ (1644 - 1911 μ.Χ.).

Όταν οι Manchu κατέκτησαν την Κίνα για να ξεκινήσουν τη δυναστεία των Ching, οι αξιωματούχοι και οι συμπαθούντες του πρώην αυτοκράτορα Ming κατέφυγαν στους ναούς. Για να αποτρέψει τις προσπάθειες επαναφοράς του Μινγκ στην εξουσία, ο αυτοκράτορας των Μαντσού διέταξε την καταστροφή των ναών. Πολλοί μοναχοί σκοτώθηκαν, οι υπόλοιποι τράπηκαν σε φυγή. κάποιοι να πεθάνουν από την πείνα. Ένας επιζών μοναχός ήταν ο Doe Sung.

Ο Doe Sung ήταν ο κύριος μαθητής του Yau Kung Moon και ήταν ο εκλεκτός εκπρόσωπος του Ναού για να συναντήσει όλους τους αμφισβητίες. Μέσω του Doe Sung, το στυλ επιβίωσε συνεχίζοντας να περνάει σε μόνο έναν μαθητή ανά γενιά. Ήταν μέσω του ιερέα Teat Yun που δόθηκε το όνομά του στο στυλ και παρουσιάστηκε στο κοινό αποδεχόμενος ως μαθητή του το πρώτο λαϊκό πρόσωπο στην ιστορία Yau Kung Moon, Grandmaster Ha Hon Hung. Τα μυστικά της πολεμικής τέχνης μεταδόθηκαν στη συνέχεια στον γιο του, Ha Kwok Cheng.

Το Yau Kung Moon είναι νότιο σύστημα του Kung-Fu, βασίζεται στη χαμηλή στάση αλόγου και χρησιμοποιεί πολλές τεχνικές στο πάνω μέρος του σώματος και τα περισσότερα λακτίσματα διατηρούνται χαμηλά. 
Το Yau Kung Moon έχει τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική εκπαίδευση. Ωστόσο, όπως τα περισσότερα άλλα στυλ του Kung-Fu που φημίζονται για την εσωτερική τους ισχύ, η εκδήλωση εσωτερικής δύναμης του μεμονωμένου συστήματος εξακολουθεί να είναι κάπως μυστική. Η πλειονότητα των φορμών είναι κυρίως εξωτερικές ενώ οι πιο προηγμένες φόρμες εξελίσσονται κυρίως σε εσωτερικές. Η εξωτερική εκπαίδευση αποτελείται από 13 άοπλες φόρμες και 28 φόρμες όπλων. Εκτός από τα 18 κλασικά όπλα, υπάρχουν στο σύστημα φόρμες όπλων που χρησιμοποιούν κοινά αγροτικά εργαλεία (η σκαπάνη, μακριά καρέκλα, φτυάρι κ.λπ.).

Πηγές:
http://www.ykm-usa.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Yau_Kung_Moon

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια