American Tang Soo Do

 


American Tang Soo Do

Το American Tang Soo Do είναι μία αμερικανική παραλλαγή του παραδοσιακού Tang Soo Do Moo Duk Kwan που δημιουργήθηκε από τον Chuck Norris  και συνδυάζει στοιχεία από πολλά διαφορετικά στυλ μάχης, όπως το Judo, το ιαπωνικό Karate και την Πυγμαχία.



Μεταξύ 1958 και 1961, ο Chuck Norris υπηρέτησε στη Νότια Κορέα στην αεροπορική βάση Osan, ως μέλος της Αερονομίας της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών . Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εκπαιδεύτηκε σε διάφορα στυλ πολεμικών τεχνών με μερικούς από τους πιο σεβαστούς εκπαιδευτές στον κόσμο όπως τον Jae Chul Shin του Tang Soo Do-Moo Duk Kwan και τον Mr. Ahn του Judo.




Μετά την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μαύρη ζώνη στο Tang Soo Do, ο Norris συνέχισε την εκπαίδευσή του στις πολεμικές τέχνες με τους δασκάλους του Shotokan Karate, Tsutomu Ohshima και Hidetaka Nishiyama, τον εκπαιδευτή Shitο-ryu Karate, Fumio Demura, τον Αμερικανό ιδρυτή του Kenpo Karate, Ed Parker, τον ειδικό στο Judo, Gene LeBell και τον Bruce Lee στο Jeet Kune Do.
Από αυτή την εκπαίδευση προέκυψε το American Tang Soo Do μία πολεμική τέχνη με βάση το Tang Soo Do Moo Duk Kwan, συνδυασμένο με στοιχεία άλλων πολεμικών τεχνών. Ο Norris συνέχισε να κάνει αλλαγές στην τέχνη του προσθέτοντας τεχνικές από το Hapkido που έμαθε μέσω της φιλίας του με τον δάσκαλο του Hapkido και του Tae Kwon Do, Jun Chong, στον οποίο πούλησε ένα από τα σχολεία του στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ο Norris εκπαιδεύτηκε με τον αείμνηστο AL Thomas στο Budo jujutsu.

Με τα χρόνια το σύστημα αναπτύχθηκε περαιτέρω από πρώην μαθητές του, μαύρες ζώνες και μαθητές αυτών.




Aργότερα άρχισε να εκπαιδεύεται στο Ρίο με την οικογένεια Gracie στο Gracie Jiu-jitsu υπό τον Helio Gracie και τους γιους του Royce Gracie και Rickson Gracie. Επίσης εκπαιδεύτηκε στο Brazilian Jiu-Jitsu με τον Carlos Machado που προώθησε τον Norris στη μαύρη ζώνη.

Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/American_Tang_Soo_Do
https://atsda1000.wixsite.com/atsda/american-tang-soo-do

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια