Οι δώδεκα αυθεντικοί δάσκαλοι του Taekwon-do (The Original Masters)



Οι δώδεκα αυθεντικοί δάσκαλοι του Taekwon-do 
(The Original Masters)

Ο όρος "The Original Masters" αναφέρεται σε μια ομάδα δώδεκα Νοτιοκορεατών δασκάλων taekwondo που συγκεντρώθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από την Κορεατική Ένωση Taekwon-do (KTA) για την προώθηση του taekwondo παγκοσμίως.

Μέχρι το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η εξάσκηση των πολεμικών τεχνών είχε σχεδόν εξαφανιστεί στην Κορέα. Με το τέλος της ιαπωνικής κατοχής της Κορέας το 1945, υπήρξε μια γρήγορη αναζωπύρωση των πολεμικών τεχνών στην Κορέα. Οι νεοϊδρυθείσες σχολές πολεμικών τεχνών (που ονομάζονται "kwans") έγιναν γνωστές ως "The Nine Kwans", όπου η καθεμία εξασκούσε το δικό της στυλ πολεμικών τεχνών. Μετά από παρότρυνση της κυβέρνησης, τα 9 Kwans συγκεντρώθηκαν με τη μορφή της Κορεατικής Ένωσης Taekwon-do για να δημιουργήσουν μια ενιαία πολεμική τέχνη που έγινε γνωστή ως taekwondo. Η κορεατική κυβέρνηση ήθελε όχι μόνο να αποκαταστήσει τον κορεατικό πολιτισμό μετά την κατοχή, αλλά και να παρουσιάσει τον κορεατικό πολιτισμό στον κόσμο. Ο στόχος των "δώδεκα αυθεντικών δασκάλων" (Original Masters) ήταν να παρουσιάσει το taekwondo στον κόσμο.

Το Taekwondo της Kukkiwon περιέχει 17 φόρμες τις οποίες ονομάζει Ροοmse.  Τα Poomse δημιουργήθηκαν από  τους "δώδεκα αυθεντικούς δασκάλους" στις αρχές της δεκαετίας του 1970.  Η ονομασία και το κινησιόγραμμα κάθε φόρμας (Ροοmse) εκφράζουν μέρος της φιλοσοφική, κοσμικής θεώρησης όχι μόνο των Κορεατών αλλά γενικά ανατολικών λαών.

Παρά το όνομα της ομάδας τους, οι "δώδεκα αυθεντικοί δάσκαλοι" δεν ήταν οι masters των αρχικών 9 Kwans. Στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις τα 9 Kwans ήταν ακόμα στη διαδικασία μετάβασης στη νέα πολεμική τέχνη, το taekwondo. Αυτοί οι 12 ασκούμενοι θεωρήθηκαν τότε αυθεντικοί στη νέα πολεμική τέχνη.

Με αλφαβητική σειρά, οι Αρχικοί Δάσκαλοι είναι: Choi Chang Keun, Choi Kwang Jo, Han Cha Kyo, Kim Jong Chan, Kim Kwang Il, Kong Young Il, Park Jong Soo, Park Jung Tae, Park Sun Jae, Rhee Chong Chul, Rhee Chong Hyup και Rhee Ki Ha.

Hφωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα: https://taekwondo.global

Πηγή: https://taekwondo.fandom.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια