Choi Kwang Do



Choi Kwang Do


Το Choi Kwang Do είναι μια πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε από τον grandmaster Choi Kwang Jo. Το στυλ βασίζεται περισσότερο στην ευελιξία και τη ρευστότητα της κίνησης σε αντίθεση με τις πιο άκαμπτες γραμμές κάποιων άλλων πολεμικών τεχνών. 

Το Choi Kwang Do ιδρύθηκε από τον Choi Kwang Jo στις 2 Μαρτίου 1987. Ο Choi Kwang Jo γεννήθηκε στη Νότια Κορέα πριν μεταναστεύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν επιτυχημένος ασκούμενος και εκπαιδευτής στο ITF Tae Kwon Do πριν δημιουργήσει το δικό του στυλ. 

Κατά την διάρκεια διδασκαλίας και επιδείξεων του ITF Tae Kwon Do στη Νοτιοανατολική Ασία, ο Choi τραυματίστηκε σε σημείο που δεν μπόρεσε να συνεχίσει την πειθαρχία. Έτσι έφυγε από τη Μαλαισία όπου βρισκόταν εκείνη την εποχή, για τη Βόρεια Αμερική, με την ελπίδα να βρει ορθοπεδικούς χειρουργούς που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Καθορίζοντας ότι οι τραυματισμοί προκλήθηκαν από τον τρόπο που εκτελούσε τις πολεμικές τέχνες, ο Choi ανέλαβε ασκήσεις αποκατάστασης, παρακολούθησε διάφορα σεμινάρια και μελέτησε τεχνικές αποκατάστασης. Ο Choi ενσωμάτωσε αυτές τις τεχνικές στο δικό του στυλ μάχης και από αυτό ανέπτυξε τον Choi Kwang Do.




Το Choi Kwang Do είναι μία πολεμική τέχνη που δίνει έμφαση στη χρήση της εμβιομηχανικής και στη χρήση μιας σειράς σύγχρονων επιστημονικών κλάδων, όπως η κινησιολογία και η ψυχολογία. Το αποτέλεσμα είναι μια τάση προς τη χρήση φυσικής αμφίπλευρης κίνησης και ρευστής διαδοχικής κίνησης για την ανάπτυξη της βέλτιστης δύναμης στην κρούση για την άσκηση λιγότερης πίεσης στις αρθρώσεις. Το στυλ ενσωματώνει επίσης ασκήσεις αναπνοής και διατάσεων από τη γιόγκα. 

Το Choi Kwang Do δεν έχει σχεδιαστεί για ανταγωνισμό, αλλά για μια φυσική και αποτελεσματική απόκριση στα καθημερινά ερεθίσματα και η προπόνηση είναι ένας συνδυασμός ασκήσεων επαφής με χρήση μαξιλαριών και ασπίδων, ασκήσεων χωρίς επαφή και ασκήσεων κοντινής εμβέλειας "in-fighting". 

Πηγή: en.wikipedia.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια