Grandmaster Jae Joon Kim



Grandmaster Jae Joon Kim 

Ο Grandmaster Jae Joon Kim γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1929 στη Σεούλ της Κορέας.
Άρχισε να προπονείται απευθείας στο Tang Soo Do με τον Grandmaster Hwang Kee το 1945 και το 1947 απέκτησε τη Μαύρη Ζώνη 1ου Βαθμού.

Το 1952, βοήθησε στη δημιουργία της Κορεατικής Ένωσης Tang Soo Do (Soo Bahk Do). Υπηρέτησε ως κορυφαίος κύριος εκπαιδευτής από το 1955 έως το 1959 και το 1961 διορίστηκε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου.
Από το 1967 έως το 1968, ήταν ο Επικεφαλής Εκπαιδευτής των Ειδικών Δυνάμεων της Κορέας, των ΗΠΑ και του Βιετνάμ στο Βιετνάμ.
Μετά από αίτημα του Grandmaster Hwang Kee, έφερε τον Moo Duk Kwan στις Ηνωμένες Πολιτείες και ίδρυσε την ένωση Moo Duk Kwan Tang Soo Do στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Το 1969, ο Grandmaster Kim τιμήθηκε με το 8ο Dan και διορίστηκε πρόεδρος του τμήματος των ΗΠΑ από τον Grandmaster Hwang Kee.
Στη δεκαετία του 1970, ο Grandmaster Kim ίδρυσε τη δική του οργάνωση, την World Traditional Tang Soo Do Federation και το 1987, μετέφερε τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία και την οικογένειά του στο Brandon της Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια των ετών, ο Grandmaster Kim έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο για εκθέσεις και έχει εκπαιδεύσει Master Instructors στην Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική. Στην πορεία βρήκε χρόνο για να προπονηθεί και να προωθήσει τον Chuck Norris, τον Pat Johnson και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Πυγμαχίας Βαρέων Βαρών Leon Spinks. Ο Grandmaster Kim έδωσε επίσης οδηγίες στους σωματοφύλακες του δημάρχου του Ντιτρόιτ Mayor Coleman. Οι ανιδιοτελείς συνεισφορές του στην κοινότητα είχαν ως αποτέλεσμα πολυάριθμες διακηρύξεις από δημάρχους σε όλη τη χώρα.

To 2004 εισήχθη στο Tae Kwon Do Times Hall of Fame και το 2006 στο Grandmasters Society Hall of Fame.

Ο Grandmaster Jae Joon Kim απεβίωσε στις 9 Ιανουαρίου 2007 στο Μπράντον Φλόριντα σε ηλικία 77 ετών.

Πηγές:
https://tangsoodomasters.com
https://www.usadojo.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια