Grandmaster Mo Chow

From the website: https://www.nlsfmokwoon.com/instructors


Grandmaster Mo Chow

Ο Grandmaster Mo Chow είναι πατριάρχης των καναδικών πολεμικών τεχνών και εμπνευσμένος ηγέτης και πρότυπο για χιλιάδες ασκούμενους του Kung Fu σε όλη τη Βόρεια Αμερική. 

Ο Grandmaster Mo Chow μετανάστευσε από τη νότια Κίνα μέσω του Χονγκ Κονγκ στον Καναδά το 1965. Γρήγορα έγινε ένας από τους πρώτους και καλύτερους ασκούμενους, δασκάλους και ανταγωνιστές Kung Fu του Τορόντο. 

From the website: https://www.nlsfmokwoon.com/history

Ο Grandmaster Chow ήταν ιδρυτικό μέλος της λέσχης Hong Luck Kung Fu στον Καναδά, συνεισφέροντας στην ίδρυση του συλλόγου. Ήταν διάσημος για την έντονη και ατρόμητη παρουσία του στα τουρνουά καθώς και για την προοδευτική του προσέγγιση στη διδασκαλία μη Κινέζων μαθητών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Grandmaster Chow ίδρυσε τον δικό του σύλλογο για να διδάξει Choy Lee Fut  και Hung Gar, ενώ συμμετείχε σε ανοιχτά πρωταθλήματα πολεμικών τεχνών όπου διέπρεψε σε αγώνες φόρμας, όπλων και sparring. Έγινε πρωταθλητής Kung Fu Βόρειας Αμερικής από το 1974-76 και κέρδισε το Πρωτάθλημα Kata στο Sudbury Ontario το 1975. 

From the website: https://www.nlsfmokwoon.com/history


Σε συνεργασία με τον μαθητή του, Jalal Merhi —σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγό— ο Grandmaster Chow έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας ταινιών πολεμικής τέχνης στο Τορόντο. Εμφανίστηκε σε ταινίες όπως "Fearless Tiger", "Tiger Claws", "Talons of the Eagle" και "Tiger Claws ΙΙΙ". Ήταν μεταφραστής, προπονητής διαλέκτων, ανιχνευτής τοποθεσίας, ηθοποιός και κασκαντέρ για την τηλεοπτική σειρά "Kung Fu: the Legend Continues".

Το 2014 ο Grandmaster Mo Chow εισήχθη στο Hall of Fame της Μαύρης Ζώνης του Καναδά.

Φιλμογραφία:

The Final Goal (1995)
Relic Hunter (TV Series/1999-2002) 1 episode (2001)


Πηγές:
www.nlsfmokwoon.com
www.imdb.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια