Τηλεοπτική σειρά "Warrior"




Τηλεοπτική σειρά "Warrior"

Τo "Warrior" είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά πολεμικών τεχνών, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 5 Απριλίου 2019 στο Cinemax και βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα και επεξεργασία του Bruce Lee



Το 2015, η Perfect Storm Entertainment και η κόρη του Βruce Lee, Shannon Lee (εκτελεστικός παραγωγός) ανακοίνωσαν ότι η σειρά "Warrior" βασισμένη στην πρωτότυπη ιδέα του Bruce Lee, θα παράγεται και θα προβάλλεται στο αμερικανικό δίκτυο συνδρομητικής τηλεόρασης Cinemax. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 5 Απριλίου 2019.  Το Cinemax ανανέωσε τη σειρά για μια δεύτερη σεζόν που έκανε πρεμιέρα στις 2 Οκτωβρίου 2020. Η σειρά ανανεώθηκε για τρίτη σεζόν, μαζί με την ανακοίνωση ότι η σειρά θα μετακομίσει στην συνδρομητική πλατφόρμα ροής Max. Η τρίτη σεζόν έκανε πρεμιέρα στο Max στις 29 Ιουνίου 2023.



Η σειρά διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια των Πολέμων Tong (μια σειρά από βίαιες διαμάχες που ξεκίνησαν στα τέλη του 19ου αιώνα μεταξύ αντίπαλων κινεζικών φατριών Tong με επίκεντρο τις Chinatowns διαφόρων αμερικανικών πόλεων, ιδιαίτερα το Σαν Φρανσίσκο.) στα τέλη της δεκαετίας του 1870 στο Σαν Φρανσίσκο.

Η σειρά ακολουθεί τον Ah Sahm (Andrew Koji), έναν γνώστη των πολεμικών τεχνών που μεταναστεύει από την Κίνα στην Αμερική, αναζητώντας την αδερφή του την Ah Toy (Olivia Cheng) η οποία διευθύνει έναν οίκο ανοχής στην Chinatown και είναι έμπειρη στο να χειρίζεται το κινέζικο ξίφος dao.



Η αρχική έμπνευση της τηλεοπτικής σειράς "Warrior" ήταν του Bruce Lee με κύριο θέμα τις ιστορίες ενός Κινέζου πολεμικού καλλιτέχνη  στην Άγρια Δύση. O Bruce Lee απευθύνθηκε στη Warner Bros και την Paramoynt.  Η ιδέα άρεσε  αλλά οι παραγωγοί δεν ήθελαν τον Bruce Lee για πρωταγωνιστή λόγο ότι εμφανισιακά ήταν πολύ Ασιάτης αλλά και της παχιάς προφοράς του, έκριναν ότι το αμερικανικό κοινό δεν μπορούσε να ταυτιστεί με έναν ξένο ήρωα.  Αρνήθηκαν να χρηματοδοτήσουν μία ακριβή παραγωγή με πρωταγωνιστή έναν Κινέζο αφήνοντας το έργο Bruce Lee ανεκπλήρωτο. 
Η ιδέα τελικά κλέφτηκε και η σειρά γυρίστηκε με κάποιες διαφορές με τον τίτλο "Kung-Fu" από την Warner Bros χωρίς να παραδεχτούν ποτέ οι παραγωγοί ότι η ιδέα της σειράς άνηκε στον Bruce Lee.  Πρωταγωνιστής επιλέχτηκε ο David Carradine o οποίος ήταν ανίδεος τότε με τις πολεμικές τέχνες κάτι που είναι εμφανές αλλά τηρούσε τις προδιαγραφές που έθεσαν οι παραγωγοί.

Genre: Action, Crime, drama, Martial arts
Created by: Jonathan Tropper
Based on: The writings of Bruce Lee
Starring: Andrew Koji, Olivia Cheng, Jason Tobin, Dianne Doan, Kieran Bew, Dean Jagger, Joanna Vanderham, Tom Weston-Jones, Hoon Lee, Langley Kirkwood, Christian McKay, Perry Yung, Joe Taslim, Dustin Nguyen, Céline Buckens, Miranda Raison, Chen Tang, Maria Elena Laas, Chelsea Muirhead, Mark Dacascos, Adam Rayner
Country: United States
No. of seasons: 3
No. of episodes: 23
Executive producers: Jonathan Tropper, Justin Lin, Danielle Woodrow, Shannon Lee, Andrew Schneider, Richard Sharkey
Running time: 44–66 minutes
Production companies: Tropper Ink Productions, Perfect Storm Entertainment, Bruce Lee Entertainment
Original network: Cinemax (seasons 1–2), Max (season 3)
Original release: April 5, 2019 – present
























Πηγές: 
en.wikipedia.org
nasosmartialarts.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια