Regina Halmich



Regina Halmich

Η Regina Halmich είναι Γερμανίδα επαγγελματίας πυγμάχος, μία από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες μποξέρ όλων των εποχών, η οποία βοήθησε στη διάδοση της γυναικείας πυγμαχίας στην Ευρώπη.



Η Regina Halmich γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1976 στην Καρλσρούη στη Δυτική Γερμανία.
Η Halmich πριν γίνει επαγγελματίας πυγμάχος ήταν πρωταθλήτρια Γερμανίας στο kickboxing ως ερασιτέχνης το 1992, το 1993 και το 1994, χρονιά κατά την οποία κέρδισε και τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Ως επαγγελματίας πυγμάχος, έχει αγωνιστεί στα τμήματα Jr. Flyweight, Flyweight, Jr. Bantamweight, Bantamweight και Featherweight. Η Halmich ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια της WIBF στα τμήματα Jr. Flyweight, Flyweight και Super Flyweight. Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο στις 4 Μαρτίου 1994, στη γενέτειρά της, την Καρλσρούη, νικώντας τη Fienie Klee από την Ολλανδία.



Η Regina Halmich έχει νικήσει αρκετές ποιοτικές γυναίκες πυγμάχους κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Υπερασπίστηκε τον τίτλο της στο Flyweight με επιτυχία εναντίον της  Delia Gonzalez, της Yvonne Caples, της Johanna Peña-Álvarezτης Daisy Lang και πολλών άλλων ονομάτων της γυναικείας πυγμαχίας
Στις 15 Ιανουαρίου 2005, νίκησε τη Marylin Hernandez με μια ομόφωνη απόφαση δέκα γύρων υπερασπίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο Flyweight. Στις 16 Απριλίου 2005 νίκησε επίσης την Hollie Dunaway σε δέκα γύρους υπερασπίζοντας τον τίτλο της. Στον 50ο επαγγελματικό της αγώνα, υπερασπίστηκε τον τίτλο απέναντι στην María Jesús Rosa Reina από την Ισπανία. Κράτησε τον τίτλο για περισσότερα από δέκα χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2005 κέρδισε τη ρεβάνς εναντίον της  Elena Reid.





Στις 9 Σεπτεμβρίου 2006, η Halmich κέρδισε τον 53ο αγώνα υπέρ της, νικώντας τη Ria Ramnarine από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο με TKO στον έκτο γύρο. Το ρεκόρ της στην επαγγελματική πυγμαχία ανέρχεται πλέον σε 52 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία.

Στις 13 Ιανουαρίου 2007 αντιμετώπισε την Reka Krempf της Ουγγαρίας στο Brandberg Arena στο Halle (Saale), νικώντας την με ομόφωνη απόφαση για την 44η επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου.




Η Halmich ανακοίνωσε την αποχώρησή της μετά τον αποχαιρετιστήριο αγώνα της στις 30 Νοεμβρίου 2007, στον οποίο κέρδισε την Hagar Finer από το Ισραήλ με πλειοψηφία (96–94, 97–94, 95–95).

Εκτός από την καριέρα της στην πυγμαχία, η Halmich έχει αναπτυχθεί και στον κόσμο των επιχειρήσεων, καθώς έγινε μια από τις πρώτες γυναίκες μποξέρ που είχαν τη δική της σειρά καλλυντικών. Έχει ποζάρει ως μοντέλο για ορισμένα γερμανικά περιοδικά και ιστοσελίδες.




Το 1996, το αμερικανικό περιοδικό πυγμαχίας The Ring δημοσίευσε το πρώτο από μια σειρά άρθρων για αυτήν, τον Ιανουάριο του 2016 το ίδιο περιοδικό την κατέταξε ως τη 2η καλύτερη γυναίκα πυγμάχο όλων των εποχών.











Πηγή: en.wikipedia.org


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια