Robin Shou 仇雲波



Robin Shou 仇雲波

O Robin Shou είναι Αμερικανός ηθοποιός, πολεμικός καλλιτέχνης και κασκαντέρ, περισσότερο γνωστός για ρόλο του ως Liu Kang στη σειρά ταινιών "Mortal Kombat" (1995 και 1997).

Ο Shou Wan-por γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1960 στο Σαγκάη, Ο πατέρας του Robin μετακόμισε πρώτος στις ΗΠΑ και, σχεδόν πέντε χρόνια αργότερα, ακολούθησε η υπόλοιπη οικογένεια μαζί με τον Robin ο οποίος ήταν 10 ετών. 



Ο Robin διέπρεψε τόσο ακαδημαϊκά όσο και στον αθλητισμό. Στο λύκειο ασχολήθηκε με την πάλη και ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε πολεμικές τέχνες σε ηλικία 19 ετών ενώ παρακολουθούσε το State University της Καλιφόρνια, αφού παρακολούθησε τον Bruce Lee. Ξεκίνησε εκπαίδευση στο Kenpo Karate αλλά σύντομα διαπίστωσε ότι δε του ταίριαζε, όταν όμως παρακολούθησε μια ομάδα ασκούμενων του Wu Shu από το Πεκίνο εντυπωσιάστηκε από την κινεζική πολεμική τέχνη και αποφάσισε να το μάθει, πούλησε το αυτοκίνητό του και χρησιμοποίησε τα χρήματα για να εκπαιδευτεί στο Wu Shu στην Κίνα χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς του.



Όταν επέστρεψε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, απέκτησε πτυχίο πολιτικό μηχανικού. Πέρασε ενάμιση χρόνο σε αυτόν τον τομέα που του φάνηκε βαρετός, ήταν πεπεισμένος ότι χρειαζόταν μια διαφορετική καριέρα. Σύντομα πήγε στο Χονγκ Κονγκ για διακοπές και να σκεφτεί. Λίγο μετά την άφιξή του, ωστόσο, του προσφέρθηκε η ευκαιρία να εμφανιστεί σε ταινία ως κασκαντέρ, τα δύο πρώτα του χρόνια στο Χονγκ Κονγκ έπαιξε μικρούς ρόλους σε ταινίες δράσης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 εμφανίστηκε σε περίπου 40 ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Χονγκ Κονγκ πριν εισέλθει στο Χόλυγουντ

Ο πρώτος πραγματικός δραματικός ρόλος του Robin ήταν στην αμερικανική τηλεοπτική ταινία "Forbidden Nights" (1990), όπου έπαιξε δίπλα στη Melissa Gilbert. Στην συνέχεια επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ και συνέχισε να κάνει ταινίες εκεί. 
Το 1994 επέστρεψε στο Λος Άντζελες όπου εμφανίστηκε ως Liu Kang στο "Mortal Kombat".



Ο Robin εμφανίστηκε το 2006 επίσης σε δευτερεύοντα ρόλο στην ταινία δράσης "DOA: Dead or Alive", ενώ το 2009 στην αστυνομική ταινία "Street Fighter: The Legend of Chun-Li".

Ο Robin έχει αρκετές διακρίσεις στις πολεμικές τέχνες μεταξύ αυτών: 1982-1983 International Forms Champion, Μέλος της Εθνικής Ομάδας WuShu, Χρυσό και Ασημένιο Μετάλλιο σε Διαγωνισμούς στην Κίνα, Χρυσό Μετάλλιο στα Όπλα, 4-Time Traditional Forms Grand Champion στην Καλιφόρνια.




Μερική φιλμογραφία-ταινίες.

The Big Brother (1987)
Death Cage (1989)
Fatal Termination (1990)
Eastern Heroes (1991)
Interpol Connection (1992)
Magdaleno Orbos: Sa Kuko ng Mga Lawin (1992)
Black Cat II (1992)
Bloody Mary Killer (1993)
The Most Wanted (1994)
Beverly Hills Ninja (1997)
Red Trousers - The Life of the Hong Kong Stuntmen (2003)
Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009)
Death Race 2 (2010)
Mortal Enemies (2011)
Death Race 3: Inferno (2013)
Black Tiger: Hunter Hunted (2014)


Πηγές:
www.imdb.com
en.wikipedia.org/
www.robinshou.com

Πηγή φωτογραφιών:
kungfukingdom.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια