Mark Dacascos



Mark Dacascos

Ο Mark Alan Dacascos είναι Αμερικανός ηθοποιός, γνωστός για τους ρόλους του σε ταινίες δράσης και πολεμικός καλλιτέχνης, κάτοχος μαύρη ζώνη 8ου βαθμού στο Wun Hop Kuen Do



Ο Mark Dacascos γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1964 στο Oahu της Χαβάης. Ο πατέρας του Al Dacascos, και είναι εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών και ο ιδρυτής του στυλ Wun Hop Kuen Do, το οποίο  βασίζεται στο Χαβανέζικο Kenpo (Kajukenbo) αλλά ενσωματώνει  τεχνικές από πολλά διαφορετικά στυλ, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων του Βόρειου και του Νότιου Kung Fu και του Escrima. Ο Mark μεγαλώνοντας εμπνεύστηκε από τον Jackie Chan και τον Bruce Lee, είναι γνώστης του Wun Hop Kuen Do με μαύρη ζώνη 8ου βαθμού. Επίσης έχει εκπαιδευτεί εκτενώς στο Muay Thai, στο Capoeira στο βόρειο και νότιο Kung-Fu και στο Black-Tiger Northern Shaolin. Έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα Karate και Kung-Fu μεταξύ των ηλικιών 7 και 18.
Από το 1985 μέχρι σήμερα έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και σε περισσότερες από πενήντα ταινίες μεγάλου μήκους παίζοντας τον καλό ή τον κακό.



Το 2023, εισήχθη στο Hall of Fame του Μουσείου Ιστορίας Πολεμικών Τεχνών




Πηγές:
www.imdb.com
en.wikipedia.org
www.themoviedb.org
nasosmartialarts.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια