Scott Adkins


Scott Adkins


Ο Scott Edward Adkins είναι Βρετανός ηθοποιός και πολεμικός καλλιτέχνης, περισσότερο γνωστός για το ρόλο του Boyka στην αμερικανική ταινία του 2006: "Undisputed II: Last Man Standing"




Ο Scott Edward Adkins γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου 1976 στο Sutton Coldfield της Αγγλίας. Αρχικά άρχισε να ενδιαφέρεται για τις πολεμικές τέχνες σε ηλικία δέκα ετών, όταν επισκέφτηκε έναν τοπικό σύλλογο Judo με τον πατέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό του, σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε εκπαίδευση στο Taekwon-Do αποκτώντας την μαύρη ζώνη σε ηλικία 19 ετών, ενώ σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να εκπαιδεύεται και στο Kick-Boxing όπου έγινε εκπαιδευτής Kick-Boxing για την Professional Karate Association. Έχει εκπαιδευτεί επίσης και σε άλλες πολεμικές τέχνες όπως: Ninjutsu, Krav Maga, Karate, Wushu, Aikido, Jujutsu, MMA και Capoeira.
Ο Scott ως νέος εμπνεύστηκε από τους:  Bruce Lee, Sylvester Stallone, Jackie Chan Arnold Schwarzenegger και Jean-Claude Van Damme.


Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο Sutton Coldfield College. Αρχικά ήταν ένας ντροπαλός νέος και δυσκολεύτηκε να ανέβει στη σκηνή μπροστά σε κοινό, τελικά, σε ηλικία 21 ετών του προσφέρθηκε μια θέση στην περίφημη Ακαδημία Δραματικής Τέχνης Webber Douglas. Ωστόσο, ως φτωχός μαθητής, δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα ​​χωρίς υποτροφία και αναγκάστηκε να φύγει χωρίς να ολοκληρώσει την σχολή. Πολύ απογοητευμένος νόμιζε ότι αυτό ήταν το τέλος. Βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ανατολή για να εμφανιστεί στην ταινία δράσης του Χονγκ Κονγκ του 2001 "Extreme Challenge", όταν τον εντόπισαν ο επικεφαλής της Ένωσης Κασκαντέρ του Χονγκ Κονγκ και σκηνοθέτης Stephen Tung και ο Βρετανός ειδικός του κινηματογράφου στο Χονγκ Κονγκ, Bey Logan. Στο Χονγκ Κονγκ του δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστεί με μερικούς από τους κορυφαίους σκηνοθέτες δράσης του κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένων των Yuen Woo-ping, Corey Yuen, Sammo Hung και Jackie Chan. Σύντομα απέκτησε ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές. Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε στις ταινίες μεγάλου μήκους "Special Forces" (2003) και "Undisputed II: Last Man Standing" (2006). Ακολούθησαν ρόλοι γκεστ στις ταινίες μεγαλύτερου προϋπολογισμού όπως: "The Bourne Ultimatum" (2007) και "The Tournament" (2009) και έπαιξε τον κύριο αντίπαλο του Jean-Claude Van  Damme στην ταινία "The Shepherd: Border Patrol" (2008).
Ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος ήταν στην αμερικανική ταινία πολεμικών τεχνών "Ninja" (2009), έναν ρόλο που επανέλαβε στο σίκουελ "Ninja: Shadow of a Tear" (2013). 




Scott Adkins - Φιλμογραφία

Πηγές:
en.wikipedia.org
www.imdb.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια