Amanda Serrano



Amanda Serrano

Η Amanda Serrano είναι Πορτορικανή επαγγελματίας αθλήτρια πυγμαχίας και μικτών πολεμικών τεχνών.

SOURCE: https://www.instagram.com/serranosisters/


Η Amanda γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1988 στην Καρολίνα του Πουέρτο Ρίκο. Όταν ήταν μικρή, η οικογένεια μετακόμισε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και εντάχθηκε στη μεγάλη διασπορά του Πουέρτο Ρίκο. Το 2008 κέρδισε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του Staten Island.
Στις 11 Ιουνίου 2011, η Amanda νίκησε την Jennifer Scott με νοκ άουτ για να κατακτήσει τον κενό τίτλο WBC-NABF featherweight



Η Amanda θεωρείται ευρέως ως μία από τις μεγαλύτερες γυναίκες πυγμάχους της εποχής της, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Πορτορικανή που κέρδισε παγκόσμιους τίτλους σε πέντε ξεχωριστές κατηγορίες βάρους. Έχει κερδίσει τίτλους ως bantamweight, super bantamweight, featherweight, super featherweight και lightweight. Είναι μέλος της Real Deal Fight Team.

Μετά την συμμετοχή της στην ταινία δράσης, "Fight Valley" (2016) όπου υποδύθηκε την  Vivian μαζί με την αδερφή της Cindy Serrano, η οποία είναι και η ίδια πολλές φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια πυγμαχίας, τη Miesha Tate, τη Holly Holm και την Cristiane Justino προέκυψε η ιδέα να πάρει μέρος σε αγώνες ΜΜΑ. Αρχικά ενσωμάτωσε λακτίσματα στην προπόνηση της. 



Με τη συγκατάθεση του προπονητή της πυγμαχίας Jordan Maldonado, η Amanda συνέχισε την εισαγωγή της στο kickboxing, απογοητευμένη από την έλλειψη χρημάτων στην γυναικεία πυγμαχία αποφάσισε να εγκαταλείψει την πυγμαχία και να στραφεί στο ΜΜΑ, συνεχίζοντας να εκπαιδεύεται στο kickboxing ενσωματώνοντας στην προπόνηση και το Brazilian Jiu Jitsu
Toν Απρίλιο του 2018 έκανε το ντεμπούτο της εναντίον της Corina Herrera από την οποία έχασε στο έδαφος, αυτό την έκανε να επικεντρωθεί στο στο grappling. Τον Άγουστο του 2018 κέρδισε το χρυσό στο πρώτο της τουρνουά jiu jitsu στην εκδήλωση Grappling Industries στη Νέα Υόρκη. Από τότε το MMA είναι το επίκεντρο της Amanda Serrano.


Πηγές: 
www.famousbirthdays.com
en.wikipedia.org/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια