Olga Kurylenko

 


Olga Kurylenko




H Olga Kurylenko είναι Γαλλίδα-Ουκρανή ηθοποιός και μοντέλο με γαλλική ιθαγένεια, γνωστή για την εμφάνιση της ως το κορίτσι του Bond στην ταινία James Bond του 2008 "Quantum of Solace".



H Olga Kostyantynivna Kurylenko γεννήθηκε τις 14 Νοεμβρίου 1979 στο Μπερντιάνσκ της Ουκρανίας από Ρωσίδα μητέρα και Ουκρανό πατέρα. Οι γονείς της χώρισαν όταν εκείνη ήταν μόλις 3 ετών και έτσι ανατράφηκε από τη μητέρα της, και δεν είχε καμία επικοινωνία με τον πατέρα της μέχρι τα 13 της χρόνια. Η μητέρα της πάλεψε να επιβιώσει ως δασκάλα τέχνης. Η νεαρή Olga έζησε στη φτώχεια, φορώντας κουρέλια. Τα χρόνια στην Ουκρανία σπούδασε τέχνη, γλώσσες, έκανε 7 χρόνια μουσική σχολή σπουδάζοντας πιάνο και πήγε σε στούντιο μπαλέτου μέχρι τα 13. 





Σε ηλικία 13 ετών, η Olga έκανε ένα ταξίδι στη Μόσχα μαζί με την μητέρα της. Εκεί την πλησίασε σε σταθμό του μετρό ένας πράκτορας και της πρότεινε δουλειά ως μοντέλο. Αρχικά, η μητέρα της ήταν καχύποπτη, αλλά τελικά η Olga δέχτηκε κάνοντας μια καλή επιλογή καριέρας και πήρε εκπαίδευση ως μοντέλο στη Μόσχα. Στα 16 της, ήταν έτοιμη για το επόμενο βήμα. Μετακόμισε στο Παρίσι, έμαθε γαλλικά σε έξι μήνες και υπέγραψε με το πρακτορείο Madison. Σε ηλικία 18 ετών, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Glamour, στη συνέχεια κοσμούσε εξώφυλλα περιοδικών μόδας όπως των Elle, Madame Figaro, Marie Claire και Vogue και έγινε επίσης το πρόσωπο των εσωρούχων Lejaby, των ρούχων Bebe, των εταιρειών καλλυντικών Clarins και Helena Rubinstein.




Μια μέρα παρουσιάστηκε σε ένα πρακτορείο υποκριτικής. Το 2005 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Iris, μια αισθησιακή καλλονή στο "L'annulaire" (2005). Η Olga μετά από πάνω από δέκα χρόνια εργασίας στον κλάδο, σταμάτησε το μόντελινγκ το 2006, για να περάσει στην υποκριτική. Εμφανίστηκε  στο "Paris, je t'aime" (2006), στο "Le serpent" (2006), στη συνέχεια συμπρωταγωνίστησε δίπλα στον Timothy Olyphant στο "Hitman" (2007), και ως το κορίτσι του Bond στο "Quantum of Solace" (2008), όπου απέδειξε ξεκάθαρα τις υποκριτικές της ικανότητες μέσω του ρόλου της.





Η επιτυχημένη θητεία της ως μοντέλο της άνοιξε το δρόμο για την καριέρα της στην υποκριτική, φέρνοντάς της μερικούς αδιάφορους ρόλους στους οποίους θα έπεφτε κάθε άντρας, η διεθνής επιτυχία της Olga ως κορίτσι του Bond την έκανε ακόμα πιο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο. Οι αχνιστοί κινηματογραφικοί της ρόλοι το θάρρος, η γοητεία, η αποφασιστικότητα, ο δυναμισμός και η φωτεινή ομορφιά της έχουν καταφέρει να τραβήξουν την προσοχή του ανδρικού κοινού από την αρχή της καριέρας της.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές επιτυχημένες ταινίες, δραματικές, ρομαντικές, θρίλερ και δράσης.





Το 1999, παντρεύτηκε τον φίλο της, Γάλλο φωτογράφο Cedric Van Mol και χώρισε τρεισήμισι χρόνια αργότερα. Το 2001 απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα, το 2006, παντρεύτηκε τον Αμερικανό επιχειρηματία αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων Damian Gabrielle, με τον οποίο χώρισε τον επόμενο χρόνο. Το 2009 μετακόμισε στο Λονδίνο. 
Το 2006 κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπρούκλιν.





Η Olga  έχει έναν γιο με τον πρώην σύντροφό της, τον Άγγλο ηθοποιό και συγγραφέα Max Benitz , τον οποίο γνώρισε το 2014.






















Πηγές:
www.imdb.com
en.wikipedia.org
www.themoviedb.org
golden.com/wiki/Olga_Kurylenko-8JDD44D

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια