ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ




ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να κάνουν γυμναστική, άλλοι αγοράζουν κάποια όργανα γυμναστικής πολλές φορές άχρηστα και ακριβά άλλοι γράφονται σε κάποιο γυμναστήριο πληρώνουν μία εξάμηνη ή ετήσια συνδρομή και πολλές φορές πατάνε δύο με τρεις φορές και μετά τα παρατάνε.
Έχω ακούσει πολλούς να λένε πως για να κάνεις σωστή γυμναστική πρέπει να πας σε γυμναστήριο, η γνώμη μου είναι πως εάν θέλει κάποιος να κάνει γυμναστική μπορεί να κάνει οπουδήποτε αρκεί πραγματικά να θέλει. Μπορεί κάποιος να γυμναστεί στη φύση, στη παραλία, να τρέξει και να κάνει διάφορες ασκήσεις όπως κάμψεις, κοιλιακούς διατάσεις, μπορεί ακόμα να κάνει ποδήλατο. Φυσικά στο γυμναστήριο μπορεί κάποιος να κάνει σχεδόν τα πάντα, πιστεύω όμως ότι στα γυμναστήρια οι άνθρωποι που κάνουν σοβαρή γυμναστική είναι ελάχιστοι. Βασικά δεν γουστάρω καθόλου τα γυμναστήρια και είμαι οπαδός της σκληροπυρηνικής γυμναστικής στη φύση ή στο σπίτι. Επειδή στην εποχή μας μερικοί από εμάς είναι δύσκολο να κάνουμε γυμναστική στη φύση καλό είναι να προσανατολιστούμε στη γυμναστική στο σπίτι και να φτιάξουμε το προσωπικό μας γυμναστήριο για να κάνουμε τη γυμναστική που γουστάρουμε. Βασικό είναι να έχουμε χώρο. Μία αποθήκη, μια πιλοτή, ένας χώρος στη ταράτσα μπορούν να μας βοηθήσουν αρκετά. Κάποτε που είχα χώρο στο σπίτι σιγά σιγά είχα εξοπλίσει το προσωπικό μου γυμναστήριο, με έναν σπαστό πάγκο με ορθοστάτες, μία τροχαλία δύο μπάρες, μία στραβόμπαρα, τρία ζευγάρια αλτήρες για να μη βάζω βγάζω, δίσκους σε διάφορα κιλά σύνολο περίπου εκατόν πενήντα κιλά, ένα μονόζυγο-δίζυγο δαπέδου, ένα στατικό ποδήλατο, ζώνη, κάποια εξαρτήματα για κοιλιακούς και κάποια άλλα εξαρτήματα δευτερεύουσας σημασίας. Με όλα αυτά έκανα τα πάντα και γυμναζόμουν καλύτερα από όσες φορές έκανα την απόπειρα να πάω σε γυμναστήριο. Δυστυχώς δεν έχω πια χώρο και λίγα από αυτά τα όργανα μου έχουν απομείνει, τα περισσότερα τα έχω χαρίσει σε φίλους. Τώρα γυμνάζομαι αποκλειστικά με kettlebells έχω δύο 4κιλα, δύο 8κιλα, δύο 16 κιλα και δύο 24κιλα και πιστέψτε με γυμνάζομαι ακόμα καλύτερα και καλύπτουν απόλυτα. Για μένα η γυμναστική στο σπίτι έχει τα εξής πλεονεκτήματα:
1) Κερδίζεις αρκετό χρόνο και χρήμα.
2) Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς για καινούρια φόρμα, φοράς την παλιά λιωμένη και ξεβαμμένη δεν θα σε δει κανένας.
3) Κάνεις την γυμναστική που γουστάρεις όπως εσύ γουστάρεις χωρίς να σε κοιτάει κανένας βλάκας και χωρίς να πρέπει να πεις ευγενικά στη χαζοβιόλα να σηκωθεί τη στιγμή που κάνει δεκαπεντάλεπτο διάλειμμα απλωμένη στο μηχάνημα που θέλεις να κάνεις.
4) Δεν έχεις στο κεφάλι σου τον γυμναστή που μπορεί εσύ να ξέρεις περισσότερα από αυτόν ή να κάνει τον γκομενιάρη.
5) Πίνεις τις πρωτεΐνες και τις κρεατίνες σου χωρίς να σε κοιτάει περίεργα ο βλάκας του γυμναστηρίου.


6) Ακούς τη μουσική που κάνεις εσύ κέφι π.χ αν είσαι χεβιμεταλάς μπορείς να ακούσεις άνετα IRON MAIDEN και METALICA, εάν γουστάρεις disco ακούς SANDRA και PET SHOP BOYS...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια