Leung Kwan (Τid Kiu Sam) 1815 1887

O Lam Sai Wing εκτελεί την φόρμα που δημιούργησε ο   Leung Kwan, Τid Sin Kuen

Leung Kwan (1815 1887)

(Τid Kiu Sam)

O Leung Kwan ήταν master του Hung Gar Kung Fu, ένας από τους μεγαλύτερους πολεμικούς καλλιτέχνες στην Κίνα, και ένας από τους δέκα Τίγρεις της Guangdong

Ο Leung Kwan γεννήθηκε το 1815 στην πόλη Nanghai της επαρχίας Guangdong. Σε νεαρή ηλικία άρχισε εξάσκηση στις πολεμικές τέχνες κάτω από τον διάσημο ηγούμενο Gwok Yan του ναού Fu Kien Po Tim Sil Lum. Εκπαιδεύτηκε για αρκετά χρόνια στο Hung Gar κάτω από το άγρυπνο μάτι του Gwok Yan. Ο Leung Kwan κέρδισε το ψευδώνυμο Tid Kiu Sam (που σημαίνει Iron Bridge Three) γιατί λέγεται ότι τα χέρια του καθώς και ολόκληρο το σώμα του ήταν τόσο σκληρά όσο ένα σίδερο.
Λέγεται ότι ο  Leung Kwan ασκούσε μία φόρμα που ονομάζεται "Rock Man" ή το Rock Body Fist Set, εκπαιδεύοντας το σώμα να είναι ανυπέρβλητο στον πόνο, διδάσκοντας τον επαγγελματία να ανοίξει και να κλείσει τα σημεία βελονισμού του σώματος. Αργότερα ο Leung Kwan  χρησιμοποίησε αυτές τις μεθόδους για να αναπτύξει και να διατυπώσει την Tid Sin Kuen.   Ο Leung Kwan εγκατέλειψε το ναό αφού ο Gwok Yan πέθανε σε ηλικία 110 ετών.  O Leung Kwan ήταν πολύ σεβαστός ως δάσκαλος στην ύστερη δυναστεία του Τσινγκ. Ήταν γνωστός για τη βοήθεια άλλων, καθώς ήταν ένας από τους "δέκα τίγρεις του Kwantung".  Δίδαξε πολεμικές τέχνες σε διάφορους μαθητές που έγιναν διάσημοι για τις ικανότητες τους.
Ο Leung Kwan  αρρώστησε και πέθανε το 1887 στην επαρχία  Guangdong.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια