HUNG GAR KUNG FU (FU HOK PAI)



Siu Lam Pai Hung Gar Kung-Fu (Fu Hok Pai)

Το Hung Gar δημιουργήθηκε από τον Hung Hei-Kwun έναν έμπορο τσαγιού κατά την διάρκεια της δυναστείας Ching.
O Hung Hei-Kwun Γεννήθηκε το 1745 στην Gwongdung, είχε μακρινή καταγωγή από βασιλική οικογένεια, το πραγματικό του όνομα ήταν Jyu Manjung και ήταν έμπορος τσαγιού. Με την πτώση της δυναστείας Ming άλλαξε το όνομα του σε Hung ως φόρο τιμής στον αυτοκράτορα Hung Wu για να αποφύγει την δίωξη από τις αρχές Ching. Κατά την διάρκεια της δυναστείας Ching οι Manchurians που ήταν ανώτερη τάξη είχαν τον έλεγχο. Ο Hung Hei-Kwun που έπαιρνε μέρος σε επαναστατικές δραστηριότητες καταδιώχθηκε από τους Manchus και κρύφτηκε στο νότιο Fukien μοναστήρι Shaolin που ήταν καταφύγιο για πολλούς αντάρτες που επιδίωκαν την ανατροπή της δυναστείας Ching. Ο Hung Hei-Kwun λόγο της επιμονής και του ταλέντου , έγινε εσώκλειστος μαθητής του ηγούμενου του ναού Jee Sin και διδάχθηκε το στυλ του “Τίγρη” και σε διάστημα έξι ετών έγινε ο κορυφαίος από τους δέκα καλύτερους μη χειροτονημένους μοναχούς. Κατά την καταστροφή του νότιου Shaolin ο ηγούμενος Jee Sin και ο Hung Hei-Kwun ήταν από τους λίγους που επέζησαν. Κατά την διάρκεια της περιπλάνησης του γνώρισε και παντρεύτηκε την Fong Wing Chun (δεν έχει καμία σχέση με την Yim Wing Chun του Wing Chun) που ήταν ειδικός στο στυλ του “Γερανού”. Η Fong Wing Chun δίδαξε στον Hung Hei-Kwun το στυλ του “Γερανού” και συνδύασε τις σκληρές τεχνικές του τίγρη με τις πιο μαλακές του γερανού. Ο Hung Hei-Kwun άνοιξε σχολείο πολεμικών τεχνών και δίδαξε το στυλ του “Τίγρη και του Γερανού” το στυλ αυτό ονομάστηκε Hung Gar δηλαδή το στυλ της οικογένειας Hung και σύντομα κατετάγη το καλύτερο από τα πέντε μεγάλα οικογενειακά στυλ της Gwongdung.


O Hung Hei Kwun δίδαξε το Hung Gar στον Luk Ah Choi o οποίος τελειοποίησε το σύστημα και το δίδαξε στον Wong Kei Ying (ένας από τους "Δέκα Τίγρεις της Καντών") και αυτός με την σειρά του στον γιο του τον Wong Fei Hung που εξέλιξε ακόμα περισσότερο το σύστημα και το δίδαξε στον Lam Sai Wing και αυτός με την σειρά του το δίδαξε στον ανιψιό του Lam Cho.
Το Hung Gar είναι ένα παραδοσιακό νότιο, εξωτερικό σύστημα Kung Fu με βαθιές και χαμηλές στάσεις δίνοντας έμφαση στην παραδοσιακή στάση του αλόγου, και δυνατά χτυπήματα. Περιέχει κυκλικές κινήσεις των πέντε στοιχείων: μέταλλο, φωτιά, νερό, γη, ξύλο, τα πέντε ζώα: δράκος,τίγρης, γερανός, λεοπάρδαλη, φίδι με ιδιαίτερη έμφαση στον τίγρη και τον γερανό. Επίσης περιέχει διάφορες εξωτερικές και εσωτερικές ασκήσεις για την ανάπτυξη της μαχητικής ικανότητας, ασκήσεις αναπνοής και ειδικές ασκήσεις για την ανάπτυξη του chi.

Φόρμες του συστήματος

Άοπλες φόρμες:

Mui Fa Kuen
Lau Gar Kuen
Chin Cheung
Bong Bo Tonglong Kuen
Sup Ying Kuen

Φόρμες με όπλα:

Lau Gar Gwan
Hang Che Pang
Seung Bei Sau
Pek Kwa Dan Do
See Gar Cheung
Kwan Lun Gim
Mui Fa Seung Lung
Yu Gar Dai Pa
Kwan Do
Ng Lung Ba Gwa Gwan
Sam Jic Bien

Από τον ηγούμενο Jee Sin που ήταν ένας από τους πέντε μοναχούς που επέζησε από την καταστροφή του ναού ως τον λαϊκό ήρωα της Κίνας Wong Fei Hung άνθρωπο θρύλο και ένα από τους δέκα τίγρεις της Kwatung και τον θρυλικό Lam Sai Wing όλοι θρυλικοί μαχητές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην Κίνα και το Kung Fu το σύστημα απέκτησε στοιχεία από τον χαρακτήρα και την δύναμη τους.
Το Hung Gar ή Fu Hok Pai είναι ένα από τα τα πέντε κύρια στυλ της νότιας Κίνας:
Hung Gar, Lau Gar, Choi Gar, Mok Gar, Lei Gar, και έχει καθιερωθεί ως το πιο δυνατό και πιο διαδεδομένο. Είναι ένα σκληρό και δύσκολο στυλ που απαιτεί μακρόχρονη και επίμονη εκπαίδευση για να κυριαρχηθεί, και θεωρείτε ένα από τα πιο γνήσια και αυθεντικά στυλ του νότιου ναού Shaolin.


Το αυθεντικό Shaolin Hung Gar Kung-Fu το έφερε στην Ελλάδα το 1984 ο master Tang Tung Wing το οποίο το διδάχθηκε στο Χονγκ Κονγκ από τον master Tang Kowk Wah, έναν από τους καλύτερους μαθητές του master Lam Cho

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια