ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΖΩΑ ΣΤΟ SHAOLIN KUNG-FU

Η εικόνα προέρχεται από την ιστοσελίδα: https://www.shaolin-wahnam-wien.at/kungfu-5-tiere-en.php

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΖΩΑ ΣΤΟ SHAOLIN KUNG-FU

Toν 13ο αιώνα ένας μοναχός του  ναού Shaolin που ήταν στη επαρχεία Henan στην βόρεια Κίνα, ο Kwok Yuen οποίος ασκήθηκε στις πολεμικές τέχνες του ναού Shaolin, χρησιμοποίησε αρχικά τα δεκαοκτώ χέρια του Luohan που δίδαξε ο Τamo στον ναό Shaolin περίπου το 520 μ.Χ. ως θεμέλιο, διαπίστωσε ότι το σύστημα ήταν πολύ εξωτερικό και μπορούσε να φτάσει σε πολύ ανώτερο επίπεδο, έτσι αναθεώρησε όλη την τέχνη και τη συνέπτυξε σε 72 κινήσεις.  Αποφάσισε ότι έπρεπε να βγει έξω από τον ναό για να αναζητήσει άλλους δασκάλους πολεμικών τεχνών, πήρε άδεια από τον ηγούμενο, μεταμορφώθηκε και ταξίδεψε σε όλη την Κίνα με σκοπό να εμπλουτίσει την τέχνη. Συνάντησε δύο μεγάλους δασκάλους τον Pak Yook Fong και τον γέρο Li Sao, ικανοί μαχητές και οι δύο στην τέχνη της Ανοιχτής Παλάμης. Οι τρεις μαχητές επέστρεψαν στο μοναστήρι shaolin αυξάνοντας τις 72 αρχικές κινήσεις σε 170 και τις κατέταξαν σε 5 στυλ βασιζόμενα σε μιμήσεις 5 ζώων: Της τίγρης, του γερανού, της λεοπάρδαλης, του φιδιού και του δράκου. Τα 5 στυλ αργότερα βελτιώθηκαν και αναπτύχθηκαν σε ένα πιο αποτελεσματικό στυλ γνωστό ως οι 5 σχηματισμοί γροθιάς του SHAO-LIN KUNG-FU.
Η τεχνική της τίγρης διδάσκει δύναμη, επιθετική τεχνική και αναπτύσσει τα οστά. Η τεχνική του γερανού διδάσκει ισορροπία, ταχύτητα, ακρίβεια, και πνευματική αρμονία. Η τεχνική της λεοπάρδαλης διδάσκει ταχύτητα και ευκινησία. Η τεχνική του φιδιού διδάσκει οικονομία στην κίνηση, άμεση επίθεση και αναπτύσσει εσωτερική δύναμη.  Η τεχνική του δράκου περιέχει κυρίως εσωτερικές και πνευματικές ασκήσεις.
Το στυλ των πέντε ζώων προέρχεται από το βόρειο μοναστήρι Shaolin, και περιέχεται σε διάφορα βόρεια αλλά κυρίως νότια συστήματα Shaolin Kung Fu όπως στο Hung Gar και στο Choy Lee Fut.

Πηγές:
https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Animals
https://nasosmartialarts.blogspot.com/2011/10/kung-fu.html
https://nasosmartialarts.blogspot.com/2017/09/tamo-kung-fu.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια