Shorinji Tetsu Kempo (Shorinji Tetsuken Do Kempo)


Shorinji Tetsu Kempo (Shorinji Tetsuken Do Kempo)


Το Shorinji Tetsuken Do Kempo είναι μία πολεμική τέχνη Kempo που κληρονόμησε ο Albert C. Church από τον δάσκαλο του Kim Chi Whang.  Το σύστημα έχει Ιαπωνική δομή, οι ρίζες και η ιστορία προέρχονται από την Κίνα και την Κορέα.

H ιστορία του συστήματος ξεκινάει από τον Ναό Shaolin γύρω στο 1377 μ.Χ.  Το στυλ επηρεάστηκε από τους μοναχούς Shaolin, αρχικά ονομάστηκε Shaolin Si Tie Chuan Fa, σημαίνει: "Nαός του Νεαρού δάσους μέθοδος σιδερένιας γροθιάς" και βασίστηκε στο στυλ των πέντε ζώων του ναού Shaolin (Τίγρη, Γερανό, Λεοπάρδαλη, Φίδι και Δράκο), αλλά και στον Μάντη και την Μαϊμού.  Η νεολογία της τέχνης ανιχνεύεται σε έναν από τους Grand Master της ήδη από το 1679 στο χωριό Chen σε έναν άνθρωπο που ονομάζεται Yon Ho Chen. Ο Yon Ho Chen πέθανε το 1751 και η ηγεσία της τέχνης του Shaolin Si Tie Chuan Fa, μεταβιβάστηκε στον γιο του, Lee Ho Chen. Ο Lee Ho Chen πέθανε το 1814 περνώντας την τέχνη σε έναν από τους μαθητές του, τον Lee Chi Wang.  Ο Lee Chi Wang, μετακινήθηκε από την Κίνα στην Κορέα .  Στην Κορέα το στυλ έγινε γνωστό ως Su Rim Churl Kwan Do, παρέμεινε για πολλά χρόνια και αναμίχθηκε με τεχνικές από Κορεάτικες πολεμικές τέχνες όπως Hwarang Do και Taekkyeon.  Όταν Ο Lee Chi Wang πέθανε το 1881, το σύστημα πέρασε στον γιο του, Kim Chi Wang ο οποίος είχε επίσης εκπαιδευτεί σε κορεάτικες πολεμικές τέχνες όπως Taekeyeon και σε ιαπωνικές πολεμικές τέχνες.  Κατά την διάρκεια της Ιαπωνικής κατοχής (1909-1945), απαγορεύτηκαν οι κορεάτικες πολεμικές τέχνες, και η εξάσκηση σε αυτές γίνονταν μυστικά, οι Ιάπωνες άνοιξαν ιαπωνικά dojo Judo/Jujitsu και Kendo.  Έτσι πολλές κορεάτικες πολεμικές τέχνες αναμίχθηκαν με ιαπωνικές.  Ο Kim Chi Wang είχε εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες Judo/Jujitsu, αργότερα εκπαιδεύτηκε στην νεοσύστατη πολεμική τέχνη του Chang Moo Kwan.  H  Κινέζικη πολεμική τέχνη συνδυάστηκε με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες που ασκούσε ο  Kim Chi Wang.
Το 1950 ο Albert C. Church ο οποίος πριν είχε dojo στις Η.Π.Α. και δίδασκε Aiki Jujutsu και το Judo κατατάχθηκε στο σώμα των πεζοναυτών και πήγε στην Κορέα όπου συναντήθηκε με τον Kim Chi Whang και σπούδασε Su Rim Churl Kwan Do. Το 1952 ο Albert C. Church επέστρεψε στις ΗΠΑ αφού είχε αποκτήσει έναν βαθμό στο Su Rim Churl Kwan Do ισοδύναμο με 3o Dan, απεκατέστησε το σχολείο του προσθέτοντας στο jujutsu διδασκαλίες του Kim Chi Whang.
Το 1967 ο Kim Chi Whang χρησιμοποίησε το Ιαπωνικοποιημένο όνομα του, Kin Ki-Oh και ζήτησε για λόγους υγείας ιατρική περίθαλψη στην Ιαπωνία επειδή δεν ήταν διαθέσιμη εκείνη την εποχή στην Κορέα.  Το σύστημα στην Κορέα μετονομάστηκε σύμφωνα με την Ιαπωνική γλώσσα σε Shorinji Tetsu-Kempo.  Το 1967 ο Kim Chi Whang κάλεσε τον Albert C. Church στην Ιαπωνία, λόγω προσωπικής ασθένειας και ανικανότητας να συνεχίσει να διδάσκει την πολεμική του τέχνη, και να ανακηρύξει τον Sensei Albert C. Church ως τον διαδοχικό του "Soke Dai". Ο Albert C. Church μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ιαπωνία και εκπαιδεύεται στο Shorinji Tetsu Kempo μαζί με τον Kim Chi Whang αλλά και σε άλλες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες όπως Μotobu Ha Shito Ryu Karate με τον Shogo Kuniba, Seishinkai Jujutsu με τον Hayashi Teruo και Ηakko Ryu Jujutsu με τον Οkuyama Ryuho. Το 1967 ο Kim Chi Whang απεβίωσε περνώντας την κληρονομιά του Shorinji Tetsu Kempo στον Albert C. Church.  O Ο sensei Shogo Kuniba τον Albert C. Church ενώπιον του Zen Nippon Karate-Do Renmei για να εξασφαλίσει το Shorinji Tetsu Kempo παγκόσμια αναγνώριση και να αναγνωριστεί ο Albert C. Church ως ιδρυτής-Πρόεδρος (Kaicho) της οργάνωσης πολεμικών τεχνών που ονομάζεται Nippon Kobudo Rengokai (το Κοbudo εδώ σημαίνει "αρχαίους πολεμικούς τρόπους" και δεν πρέπει να συγχέεται με το Kobudo των παραδοσιακών όπλων της Οκινάουα).
Το 1968  Ιαπωνική κυβέρνηση αναγνώρισε επίσημα την τέχνη και δόθηκε το όνομα Kamishin Ryu που σημαίνει "Στυλ της Θείας Καρδιάς".  Ο όρος Kamishin Ryu προστέθηκε για να γίνει δεκτός ως «Ιαπωνικοποιημένη» πολεμική τέχνη και πιθανώς να μην συγχέεται με τις δημοφιλέστερη Ιαπωνική πολεμική τέχνη Shorinji Kempo του Doshin So.  To σύστημα χωρίστηκε σε Kamishin Ryu Karate, Kamishin Ryu Ju-Jutsu, Kamishin Ryu Kobudo και Kamishin Ryu Kempo σύμφωνα με τα έθιμα της Ιαπωνίας.
Το 1969 ο Albert C. Church επέστρεψε στις ΗΠΑ και άνοιξε σχολείο όπου εγκατέστησε αμέσως την ανάπτυξη της οργανωτικής δομής του Nippon Kobudo Rengokai, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.
Το 1980 ο Albert C. Church πέθανε απρόσμενα σε ηλικία 50 ετών.
Από τότε πολλοί μαθητές του Soke Albert C. Church δημιούργησαν δικούς τους οργανισμούς και δίδαξαν την τέχνη ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Albert C. Church



Πηγές:
https://nipponkobudorengokai.webs.com/history.htm
http://www.angelfire.com/ab/kempo/history_of_shorinji_tetsukendo_k.htm
http://www.torakenryu.com/history.html
http://www.kyokaimartialarts.8m.net/catalog.html
https://nasosmartialarts.blogspot.com/2012/12/albert-c-church.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια