Betty Ting Pei 丁珮



Betty Ting Pei 丁珮

H Betty Ting Pei γεννήθηκε στο Πεκίνο στην Κίνα στις 19 Φεβρουαρίου 1947, το πραγματικό της όνομα είναι Tang Mei Li.  Η οικογένεια μετανάστευσε στην Ταϊβάν όταν ήταν δύο ετών.
Έκανε καριέρα ως ηθοποιός στην Ταϊβάν με την εταιρία China Motion Picture Corporation.  Το 1967 μετά από έξι ταινίες εντοπίστηκε από τον διευθυντή του Shaw Βrothers Studio, Peter Pan Lei, και στη συνέχεια υιοθέτησε το όνομα Betty Ting Pei. Η πρώτη της ταινία στο Χονγκ Κονγκ που έκανε την εμφάνιση της ως χορεύτρια ήταν το "The Purple Shell".
Παρόλο που η Betty Ting Pei είχε παίξει σε δράματα, κωμωδίες, μιούζικαλ και ταινίες πολεμικών τεχνών, είναι περισσότερο γνωστή στην Ασία για τους ρόλους της ερωμένης σε πολλές ερωτικές ταινίες.

Το 1973, η Betty Ting Pei έγινε ανεξάρτητη ηθοποιός και συνέχισε να κάνει ταινίες τόσο στην Ταϊβάν όσο και στο Χονγκ Κονγκ.  Αποσύρθηκε από τον κινηματογράφο το 1985.
Το 1976 παντρεύτηκε τον Charles Heung, μαζί είχαν μια κόρη Candy Heung, το 1980 χώρισαν.



Στις 20 Ιουλίου του 1973 o Bruce Lee μαζί με τον παραγωγό και ιδιοκτήτης της κινηματογραφικής εταιρίας Golden Harvest, Raymond Chow πήγαν στο σπίτι της Betty Ting Pei για να συζητήσουν για την τελευταία ταινία του Bruce Lee "Game of Death" στην οποία η Betty Ting Pei θα είχε σημαντικό ρόλο.  Όταν ο Raymond Chow έφυγε ο Bruce αισθάνθηκε πονοκέφαλο και η Ting του έδωσε ένα αναλγητικό παυσίπονο Equagesic, το οποίο περιείχε και ασπιρίνη και ηρεμιστικό.  Γύρω στις 19:30 πήγε στην κρεβατοκάμαρα της Ting για να κοιμηθεί. Όταν η Τing δεν μπορούσε να ξυπνήσει τον Bruce τηλεφώνησε στον Chow o οποίος κάλεσε έναν γιατρό, ο γιατρός προσπαθούσε επί δέκα λεπτά να επαναφέρει το σώμα του εν ζωή, πριν μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Bruce έφθασε στο νοσοκομείο νεκρός.



Φήμες και δημοσιεύματα που ξέσπασαν που και έβλαψαν σοβαρά την καριέρα της, το 1973 λόγο του ξαφνικού θανάτου του Bruce Lee.  Τα δημοσιεύματα και οι φήμες που κράτησαν πάνω από δέκα χρόνια, έφεραν την Betty Ting Pei ως ερωμένη του Bruce Lee ή ακόμα και εμπλεκόμενη στην υποτιθέμενη δολοφονία του.
Η δημόσια καταδίκη και η κριτική που έλαβε την οδήγησε σε χρήση ναρκωτικών.  Αργότερα αφοσιώθηκε στον Βουδισμό και στην χορτοφαγία.



Η Betty Ting Pei στην ταινία "Bruce Lee and I" (1976) παραγωγής Shaw Brothers Studio παίζει τον εαυτό της, είναι η ηθοποιός που ήταν μαζί με τον Bruce Lee την νύχτα του θανάτου του, διηγείται τι έζησε δίπλα στον άσσο των πολεμικών τεχνών, πως τον γνώρισε κι έγινε φίλη μαζί του, πως την προ φύλαξε  από έναν παραγωγό που ήθελε να την προωθήσει σε πορνοταινίες, πως ο Βruce υπέφερε από φρικτούς πονοκεφάλους κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας. Στον ρόλο του Βruce Lee, o Danny Lee.


Επίσης συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ "Bruce Lee the Legend" (1984) με μία μικρή συνέντευξη σχετική με τον θάνατο του Bruce Lee



Φιλμογραφία:






Πηγές:
https://en.wikipedia.org
https://el.wikipedia.org
https://www.imdb.com
https://nasosmartialarts.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια