Sensei Graham Ravey



Sensei Graham Ravey

Ο Sensei Graham Ravey με καταγωγή από την Αγγλία, είναι παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτής του Goju Ryu Karate Do, συγγραφέας και γνωστός οπαδούς ταινιών Kung Fu για τον ρόλο του εναντίον στον Hwang Jang Lee, στην ταινία του 1981, "Tower of Death" γνωστή και ως "Game of Death 2".


Ο Sensei Graham Ravey γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1953 στην μικρή πόλη Chesterfield της Αγγλίας.  Όταν ήταν 14 ετών άρχισε να ενδιαφέρεται πολύ να σπουδάσει Καράτε, εκείνη την εποχή ήταν λίγες οι σχολές και δεν είχε την επιλογή να διαλέξει στυλ, έτσι ξεκίνησε Wado Ryu από την καθοδήγηση του Sensei Phil Milner.  Η εκπαίδευση του ήταν αρκετά σκληρή και εκτός από την εκμάθηση των βασικών τεχνικών του καράτε περιλάμβανε ασκήσεις σκληραγώγησης όπως τρέξιμο με γυμνά πόδια, γυμνός από τη μέση τον χειμώνα στο χιόνι, σύρσιμο στη λάσπη με τσουκνίδες σε στρατόπεδα εκπαίδευσης και διάφορες ασκήσεις σκλήρυνσης του σώματος.  




Ο Graham από το πρώτο του μάθημα ενημέρωσε τη μητέρα του ότι μια μέρα θα πήγαινε στην Ιαπωνία και θα σπουδάσει καράτε, η μητέρα του γέλασε μαζί του που είπε κάτι τέτοιο.  Όταν ο Graham ήταν 18 ετών το 1971, άλλαξε στυλ μεταπηδώντας στο Goju Ryu υπό την καθοδήγηση του  Sensei Steve Bellamy ο οποίος ήταν αρχικά μαθητής του Phil Milner αλλά άλλαξε ο στυλ σε Goju Ryu.

Σε ηλικία 20 ετών ο Graham αποφάσισε ότι ήταν καιρός να πάει στην Ιαπωνία και να αναζητήσει μερικές από τις παλιές αξίες του παραδοσιακού καράτε. Αυτή τη φορά είπε στη μητέρα του ότι θα πήγαινε και εκείνη δεν γέλασε πια. 
Στην Ιαπωνία αφού εντυπωσιάστηκε από τον Sensei Morio Higaonna αποφάσισε να μελετήσει σε βάθος το Goju Ryu.  Για έναν ολόκληρο χρόνο ο Sensei Higaonna έκανε τον Graham να προπονείται κάθε μέρα για περίπου πέντε ώρες και μετά από αυτό το διάστημα του επέτρεψαν να πάρει το 1ο Dan του για τη Μαύρη Ζώνη.  Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Graham είχε προπονηθεί για πάνω από έξι χρόνια.  Σκόπευε να μείνει στην Ιαπωνία μόνο για ένα χρόνο, αλλά τελικά έμεινε 12 χρόνια. 

Κατά της παραμονής του στην Ιαπωνία, κέρδισε τον ετήσιο διαγωνισμό Kumite μαύρης ζώνης στο Yoyogi Dojo και επίσης εκπροσώπησε το Dojo ως μέλος της ομάδας στο ετήσιο τουρνουά καράτε όλων των στυλ Shibuya-Ku που φιλοξενήθηκε στο Budokan. Ο Graham ήταν ο μόνος μη Ιάπωνας μαχητής εκείνη την ημέρα.  Επίσης έφθασε στον βαθμό του 4ου Dan.

Το 1987 ο Sensei Graham Ravey διορίστηκε Επικεφαλής Εκπαιδευτής/Τεχνικός Σύμβουλος της Αυστραλίας και έφυγε από την Ιαπωνία για να πάρει μόνιμη διαμονή στην Αυστραλία.

Αργότερα, ο Sensei Ravey ίδρυσε το "Traditional Okinawan Goju-Ryu Karate Do Association" (T.O.G.K.A.) για να διατηρήσει τους παλιούς τρόπους του Okinawa Karate.

Αυτή τη στιγμή ο Sensei Graham Ravey είναι κάτοχος 8ου Dan και επικεφαλής εκπαιδευτής του παραδοσιακού Okinawan Goju-Ryu Karate στην Αυστραλία.  Eπίσης είναι συγγραφέας του βιβλίου "Yoyogi Dojo '74" με ιστορίες που έζησε κατά την παραμονή του στο διάσημο  Υoyogi dojo στο Τόκιο.

O Graham Ravey εναντίον του Hwang Jang Lee στην ταινία: "Το παιχνίδι του θανάτου 2"




O Sensei Graham Ravey κατά την παραμονή του στην Ιαπωνία δίδασκε την αγγλική γλώσσα ως μερική απασχόληση αλλά εμφανιζόταν και σε μικρούς ρόλους σε ιαπωνικές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένης της τηλεοπτικής σειράς ζωντανής δράσης της δεκαετίας του 1980 στον ρόλο του Lord Baethan.  Μία μέρα του τηλεφώνησε ο ατζέντης του για να πάρει μέρος σε μία οντισιόν για μία ταινία Kung Fu που θα γύριζε κάποιες σκηνές στο Τόκιο.  Μόνος που γνώριζε πολεμικές τέχνες ανάμεσα σε άλλους τρεις υποψήφιους επιλέχτηκε για έναν μικρό αλλά εντυπωσιακό ρόλο για την ταινία του 1981 "Tower of Death" γνωστή και ως "Game of Death 2".

O Graham εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας υποδυόμενος έναν καυκάσιο μαχητή ο οποίος αμφισβητεί τις ικανότητες του διάσημου μάστερ του κουνγκ-φου Chin Ku (Hwang Jang Lee) προκαλώντας τον σε μονομαχία.











Πηγές:
https://www.traditional-karate.com.au/sensei-graham-ravey
https://lyon-karate.com/instructors/sensei-graham-ravey/
http://clonesofbrucelee.info/graham-ravey/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια