Grandmaster Hwang Jang Lee (Wong Cheng Li) 黃正利





Grandmaster Hwang Jang Lee (Wong Cheng Li) 黃正利

O Κορεατικής καταγωγής Hwang Jang Lee γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1944 στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες που κατά τη διάρκεια του Β΄παγκοσμίου πολέμου ζούσαν στην Ιαπωνία. Μετά από λίγο καιρό οι γονείς του επέστρεψαν στην Κορέα, του απαγόρευσαν να μάθει πολεμικές τέχνες, έτσι σε ηλικία 14 ετών αποφάσισε να μάθει κρυφά Taekwon-do και το αποκάλυψε στους γονείς του όταν πήρε την μαύρη ζώνη. Σύντομα απέκτησε το 7ο Dan και στην στρατιωτική του θητεία έγινε εκπαιδευτής Taekwon-do στον Κορεάτικο στρατό. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ένας Βιετναμέζος μαχητής αμφισβήτησε τις ικανότητες του να αντιμετωπίσει μια επίθεση με μαχαίρι και τον προκάλεσε, ο Ηwang αρνήθηκε αλλά ο Βιετναμέζος του επιτέθηκε με μαχαίρι τότε ο Hwang τον λάκτισε στο κεφάλι και τον σκότωσε ακαριαία, o Hwang δεν τιμωρήθηκε γιατί κρίθηκε ότι έδρασε σε κατάσταση αυτοάμυνας. Αργότερα έπαιξε σε κάποιες Κορεάτικες ταινίες και το 1976 μετά από πρόσκληση του Ng See Yuen πήγε στο Χονγκ Κονγκ και πρωταγωνίστησε σε ένα τεράστιο αριθμό ταινιών παίζοντας συνήθως τον κακό, επίσης εμφανίστηκε και σε αρκετές ταινίες “BRUCEPLOITATION”. Κέρδισε τα ψευδώνυμα SILVER FOX και KING OF THE LEGFIGHTERS. Μερικές γνωστές του ταινίες είναι : SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW και DRUNKEN MASTER αντίπαλος του Jackie Chan, GAME OF DEATH 2, NINJA STRIKES BACK, CHALLENGE OF THE TIGER, DANCE OF THE DRUNK MANTIS, NO RETREAT, NO SURRENDER 2. Ο Hwang με την επίμονη εξάσκηση απέκτησε τρομερές ικανότητες στα λακτίσματα, αυτό φαίνεται και μέσα από την οθόνη, είναι μοναδικός στην εκτέλεση τριπλών εναέριων λακτισμάτων στο αντίπαλο του, δεν χρησιμοποίησε ποτέ καλώδια και ήταν αρκετά πιο αργός από ότι στην πραγματικότητα γιατί διαφορετικά τα λακτίσματα θα φαινόταν άχαρα στην οθόνη. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του "SNAKE IN THE EAGLE'S SHADOW" έσπασε κατά λάθος ένα δόντι του Jackie Chan λόγο του ρεαλισμού και των δύο ηθοποιών - μαχητών. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Χονγκ Κονγκ έμαθε Eagle Claw Kung Fu. Το 1981 στα πλαίσια μίας σειράς εκπαιδευτικών κασετών παραγωγής Ng See Yuen και Roy Horan γύρισε την εκπαιδευτική κασέτα "THE ART OF HIGH-IMPACT KICKING" επίσης την ίδια χρονιά σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία "HITMAN IN THE HAND OF BUDDHA". Το 1983 σκηνοθέτησε την ταινία "CANTON VIPER" και το 1990 την ταινία "NOT AGAIN!".
To 1996 O Hwang Jang Lee αποσύρθηκε ως ηθοποιός και επέστρεψε στη Ν. Κορέα όπου κατείχε μια εταιρεία κατασκευής γκολφ και ένα ξενοδοχείο στη Σεούλ. Αργότερα ο Hwang διαχειρίστηκε μια υπηρεσία σωματοφυλάκων. Το 2002 έγινε κάτοχος μαύρης ζώνης 9ου dan.
Αυτή την στιγμή ο master Hwang Jang Lee είναι κάτοχος 9ου Dan Taekwon-do και 9ου Dan Tang Soo Do από την "WORLD TANG SOO DO GENERAL FEDERATION"


ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ

Canton Viper (1975)
Secret Agent (1976)
Young Hero (1980)
Hard Bastard (1981)
Blood Child (1982)
Dragon Claws (1983)
Angel (1987)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια