H χαμένη ταινία του John Liu - New York Ninja (1984/2021)



H χαμένη ταινία του John Liu - New York Ninja (1984/2021)

Αρχικά την ταινία σκηνοθέτησε ο Ταϊβανέζος σταρ των πολεμικών τεχνών John Liu, γνωστός από τις ταινίες "Zen Kwun Do Strikes in Paris" (1981), "Τhe Claws of the CIA" (1982) και ιδρυτής της δικής του πολεμικής τέχνης Zen Kwun Do, ο οποίος επίσης είναι και ο πρωταγωνιστής. 
Είναι η μοναδική του αμερικανική παραγωγή, γυρίστηκε πλήρως στα 35 χιλιοστά το 1984. 
Παρά τις διαφημίσεις για την ταινία που εμφανίστηκαν σε εμπορικά περιοδικά το 1984, το υλικό που γυρίστηκε για το "New York Ninja" έμεινε στο ράφι αφού η εταιρεία διανομής της, 21st Century, χρεοκόπησε και πούλησε τα περιουσιακά της στοιχεία. Τα πλάνα της ταινίας διάρκειας περίπου έξι έως οκτώ ωρών και χωρίς τους τίτλους των ηθοποιών, με τον ήχο να έχει χαθεί με την πάροδο του χρόνου και χωρίς σενάριο ήταν αποθηκευμένα σε κυλίνδρους ταινιών.  
Κάποια στιγμή η Vinegar Syndrome, μια εταιρεία συντήρησης ταινιών και διανομέας βίντεο ταινιών με έδρα τις ΗΠΑ, αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία από την 21ηCentury Distribution, της οποίας τα φιλμ βρίσκονταν στα κινηματογραφικά αρχεία του Vinegar Syndrome
Τριάντα πέντε χρόνια αργότερα, ο Kurtis M. Spieler επιφορτίστηκε με την ανακατασκευή της ταινίας, επεξεργάστηκε το αυθεντικό μη επεξεργασμένο αρνητικό, κατασκεύασε με κόπο και ολοκλήρωσε την ταινία, με φωνές των Don "The Dragon" Wilson, Michael Berryman, Cynthia RothrockLinnea Quigley, Vince Murdocco, Matt Mitler, Leon Isaac Kennedy, Ginger Lynn.








Για να δείτε τις πληροφορίες και το trailer της "New York Ninja" ταινίας πατήστε εδώ

Πηγές:
https://vinegarsyndrome.com/products/new-york-ninja
https://moviesandmania.com/2021/11/07/new-york-ninja-movie-film-vigilante-action-1984-2021-overview-review-reviews/
https://en.wikipedia.org/wiki/New_York_Ninja

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια