Darryl Vidall - O δημιουργός του 'Crane Kick" του "Κarate Kid"

 

Darryl Vidall
O δημιουργός του 'Crane Kick" του "Κarate Kid"

Ο Darryl Vidal είναι πολεμικός καλλιτέχνης, Master του Chinese Kenpo Karate, Guro Φιλιππινέζικων πολεμικών τεχνών (FMA), ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης τεχνολογίας πληροφοριών και συγγραφέας. Επίσης είναι γνωστός για την εμφάνιση του ως μαχητής στην ταινία του 1984 "Τhe Karate Kid".

Ο Darryl Vidal ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες όλη του τη ζωή. Μέχρι τα 18 του είχε αποκτήσει μαύρη ζώνη.





Ο Darryl Vidal ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες για πάνω από 45 χρόνια, διδάσκει Kenpo Karate, Φιλιππινέζικες πολεμικές τέχνες (FMA) ένα μείγμα κοινών τεχνών από τα νησιά των Φιλιππίνων γνωστών ως Escrima, Arnis, Kali και Wing Chun, στην δική του σχολή "Vidal kenpo karate" στη Murrieta της Καλιφόρνια. Είναι ιδρυτής και Guro του Murrieta Stick-Fighting Club. Το 2012 προήχθη σε Grandmaster - Ju Dan, 10th Degree Black Belt.
Επίσης είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης τεχνολογίας πληροφοριών και συγγραφέας πολλών βιβλίων Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας καθώς και μυθιστορημάτων.






Ο Darryl Vidal στην ταινία του 1984 "Τhe Karate Kid"

Στο τέλος της ταινίας ο Daniel LaRusso (Ralph Maccio) μετά από έναν σκληρό αγώνα, καταφέρνει να χτυπήσει τον Johnny Lawrence (William Zabka) με μια από τις πιο εμβληματικές και γνωστές κινήσεις μέχρι σήμερα, το λάκτισμα του γερανού (Crane Kick), μία τεχνική του καράτε που σύμφωνα με την ταινία και τον κύριο Miyagi (Pat Morita) αν εκτελεστεί σωστά δεν υπάρχει άμυνα, ο κύριος Miyagi δίδαξε στον μαθητή του, την μυστηριώδη αυτή τεχνική που του χάρισε την νίκη στο τουρνουά All Valey. Αυτή η θεαματική κίνηση είναι από τις πιο διάσημες του κινηματογράφου.  Στην πραγματικότητα ένας αληθινός μαχητής του καράτε δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ μία τεχνική όπως αυτή, που είσαι ακίνητος και δεν προστατεύεις τον εαυτό σου.










Ο Darryl Vidal ήταν μαύρη ζώνη πρώτου βαθμού στο καράτε, εντοπίστηκε σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών και προσλήφθηκε από τον σκηνοθέτη John G. Avildsen για να συμβουλεύει για τις σκηνές μάχης της ταινίας.  Kύριος χορογράφος  σκηνών μάχης ήταν ο Master του Tang Soo Do, Pat E. Johnson ο οποίος έχει και ρόλο ηθοποιού ως διαιτητής  του "All-Valley Karate Championships".

Ο Vidal και ο Master του Shito Ryu Karate, Fumio Demura αντικατέστησαν τον Pat Morita σε κάποιες σκηνές μάχης οι οποίες απαιτούσαν κάποιες τεχνικές τις οποίες δεν μπορούσε να εκτελέσει λόγω της ηλικίας του, ο Vidal τον αντικατέστησε στην σκηνή όπου ο Miyagi εξασκεί την τεχνική του γερανού στην παραλία, επάνω σε έναν κορμό δένδρου, επίσης αντικατέστησε τον Ralph Macchio την στιγμή που ο Daniel την χρησιμοποιεί για να νικήσει τον αντίπαλο του Johnny στο τέλος της ταινίας. 






Ο Darryl Vidal στην ταινία εκτέλεσε κάποια ακροβατικά και βοήθησε σε κάποιες χορογραφίες. 
Ενώ γυριζόταν η ταινία, ο Avildsen ζήτησε από τον Vidal να τον βοηθήσει να δημιουργήσει μια κίνηση που θα έδινε τη νίκη στον Daniel κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Robert Mark Kamen περιέγραψε την στάση του ποδιού και τα χέρια που ανοίγουν σαν φτερά γερανού και ο Vidal δημιούργησε τις κινήσεις των χεριών και τις στάσεις πριν και μετά το λάκτισμα.
Ο Vidal στην ταινία εμφανίζεται και με την ιδιότητα του ηθοποιού ως ικανός καρατέκα που φτάνει στον ημιτελικό και χάνει τελικά από τον Johnny Lawrence. Στη συνέχεια παρακολουθεί τον τελικό μεταξύ του Daniel και του Johnny, μόλις ο Danniel ανακηρύσσεται νικητής ο Vidal τρέχει να τον συγχαρεί.
Ο Darryl Vidal πιστώνεται μόνο για την εμφάνιση ως ηθοποιός στην ταινία.





ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ


Πηγές:
https://newsbeezer.com/perueng/cobra-kai-darryl-vidal-the-true-creator-of-the-karate-kid-crane-kick-netflix-series-nnda-nnlt-fame/
https://www.imdb.com/name/nm0896298/bio?ref_=nm_ov_bio_sm
https://t4c.tech/martial-arts
https://t4c.tech/publicity-and-interviews
https://mag.elcomercio.pe/fama/cobra-kai-darryl-vidal-el-verdadero-creador-de-la-patada-de-la-grulla-de-karate-kid-series-de-netflix-nnda-nnlt-noticia/?ref=ecr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια