Tae Soo Do 태수도 太手道




Tae Soo Do 태수도 太手道

Η πολεμική τέχνη Tae Soo Do δημιουργήθηκε το 1990 από τον ιδρυτή Hwa Rang Do, Dr. Joo Bang Lee. Το Tae Soo Do χωρίζεται σε βασικές κινήσεις, τεχνικές χτυπήματος και κλωτσιών, αυτοάμυνα, φόρμες, όπλα, sparring και αγωνίσματα παρόμοιες με του Tae Kwon Do, του Karate, του BJJ ή του Kung Fu. Αυτό έγινε επειδή η πολεμική τέχνη του Hwa Rang Do είναι τόσο απαιτητική που απαιτεί μια δύναμη δέσμευσης που η πλειονότητα των σημερινών ασκούμενων αρχικά δεν κατέχει. Υπάρχουν τόσα πολλά να μάθουμε που χρειάστηκαν άτομα χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση μεταξύ 5-10 ετών προτού προετοιμαστούν να δοκιμάσουν την κατάταξη του πρώτου πτυχίου Dan. Εξαιτίας αυτού, το Tae Soo Do δημιουργήθηκε ως προπτυχιακή εισαγωγή στο Hwa Rang Do. Μέσω της εκπαίδευσης στο Tae Soo Do, Οι ασκούμενοι αναπτύσσουν το ισχυρό θεμέλιο των σωματικών δεξιοτήτων και της σωστής στάσης που χρειάζονται για να είναι επιτυχημένοι στο Hwa Rang Do. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 2-3 χρόνια για να επιτευχθεί μια μαύρη ζώνη στο Tae Soo Do.

Οι τεχνικές είναι απλές αλλά αποτελεσματικές. Οι μαθητές μαθαίνουν τη σωστή ισορροπία, ταχύτητα, δύναμη και έλεγχο. Οι μαθητές εισάγονται επίσης στις αρχές του sparring που ισχύουν σε μεγάλο βαθμό σε τουρνουά αυτοάμυνας και πολεμικών αθλημάτων επίσης εκπαιδεύονται σε βασικά όπλα.
Ως παραδοσιακή πολεμική τέχνη, οι ασκούμενοι του Tae Soo Do εκπαιδεύονται στις ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμού. Το Tae Soo Do βοηθά τα άτομα να χτίσουν μια αίσθηση αυτοπεποίθησης καθώς και σωματική και ψυχική ευεξία. Όπως και στο Hwa Rang Do, δίνεται έμφαση στη σωστή ηθική συμπεριφορά μέσω της πειθαρχίας και του σεβασμού.
Το Tae Soo Do είναι σχεδιασμένο για άτομα που έχουν λιγότερο από ένα χρόνο ή προηγούμενη εμπειρία σε μια πολεμική τέχνη και ενδιαφέρονται να αυξήσουν το επίπεδο φυσικής τους κατάστασης μαθαίνοντας αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας. Το Tae Soo Do είναι τέλειο για παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών και ικανοτήτων.

Η πολεμική τέχνη Tae Soo Do δεν πρέπει να συνδέεται το αρχικό όνομα του Tae Kwon Do.
O όρος χρησιμοποιήθηκε το 1955 από τους αρχηγούς των 9 kwans όταν άρχισαν να συζητούν σοβαρά τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ενιαίου στυλ κορεατικών πολεμικών τεχνών.  Ύστερα από πολλές συζητήσεις κατέληξαν στο όνομα Tae Soo Do
Το 1957 ο στρατηγός Choi Hong Hee αρχίζει να προωθεί το όνομα Tae Kwon Do αντί του Tae Soo DoΣιγά σιγά τα Kwans αρχίζουν να υιοθετούν το νέο όνομα. μέχρι το 1959 το όνομα Tae Kwon Do υιοθετήθηκε από όλα τα Kwans.

Πηγές:
https://hwarangdo.com
https://www.usadojo.com
nasosmartialarts.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια