Gung Ji Fook Fu Kuen 工 字 伏 虎 拳 Η εξημέρωση της τίγρης

Gung Ji Fook Fu Kuen 工 字 伏 虎 拳 

Η εξημέρωση της τίγρης


Η φόρμα Gung Gi Fook Fu Kuen είναι η πρώτη original φόρμα που διδάσκεται στο Siu Lam Pai Hung Gar Kung Fu, είναι η παλαιότερη φόρμα του συστήματος και συνδέεται με τον ναό Shaolin και τον ηγούμενο του ναού Jee Sin ο οποίος δίδαξε στον Hung Hei-Kwun το στυλ του "Τίγρη".  Η Gung Gi Fook Fu Kuen  έχει περάσει από πολλές αλλαγές μέσα στους αιώνες, στην πιο κοινή μορφή της στη σύγχρονη εποχή, είναι πολύ μεγαλύτερη από τις παραδοσιακές φόρμες πολλών άλλων συστημάτων. Πιστεύεται ότι ο Hung Hei-Kwun δημιούργησε την φόρμα μετά από χρόνια σκληρής και εντατικής εκπαίδευσής, σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή η φόρμα δημιουργήθηκε από τον Luk Ah-Choi. Πιθανόν ο Luk Ah-Choi να διδάχθηκε μία πρώιμη εκδοχή της φόρμας και να την τελειοποίησε.
Το όνομα της φόρμας μεταφράζεται ως "εξημέρωση της τίγρης" ή "δελεάζοντας την τίγρη".
Μαζί με τις φόρμες: Fu Hok Sheung Yin, Sup Yin, Tid Sin, η Gung Gi Fook Fu αποτελεί έναν από τους τέσσερις πυλώνες του στυλ Hung Gar.
Αυτή η φόρμα είναι από τις ποιο σημαντικές φόρμες του συστήματος, θα προκαλέσει πραγματικά τον αρχάριο και θα δοκιμάσει την αφοσίωσή του και την επιθυμία του να μάθει Hung Gar.  Εκπαιδεύει τον μαθητή στις βασικές τεχνικές του Hung Gar, στον σωστό τρόπο ρύθμισης και ελέγχου της αναπνοής ενώ παράλληλα δημιουργεί αντοχή και δύναμη.
Αναπτύσσει συνεχώς και δοκιμάζει τον χαρακτήρα, την αποφασιστικότητα, την υπομονή και τη δύναμη.


Πηγές:
https://wallacesmedley.com/2008/04/29/kung-fu-forms-in-hung-gar/
http://www.hungkuen.com/forms-hand.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Hung_Ga
http://mykungfu.freeservers.com/hunggar.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια