Huang Kin Lung (Bruce Le) 呂小龍


Huang Kin Lung (Bruce Le) 呂小龍

 




O Mπρους Λε είναι ο πιο δημοφιλής μιμητής του Μπρους Λη μετά τον Μπρους Λάϊ. Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1956 στην Ταϊλάνδη από Βιρμανέζα μητέρα και Κινέζο πατέρα, αργότερα μετανάστευσε στo Ραγκούν της Βιρμανίας. Το πραγματικό του όνομα είναι Ηuang Kin-Lung. Aπό 11 ετών ξεκίνησε την εκμάθηση του στις πολεμικές τέχνες κάτω από σκληρή εκπαίδευση και πειθαρχεία στα στυλ hong quan, white crane αλλά και σε πολυάριθμα στυλ καράτε. Αργότερα εγκατέλειψε την Βιρμανία για το Μακάο όπου ίδρυσε σχολείο πολεμικών τεχνών, οι μαθητές του ήταν κυρίως από το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ. O Huang Kin-Lung ήταν εξαιρετικός πολεμικός καλλιτέχνης όμως η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε όταν γνώρισε τον Wang Feng, σκηνοθέτη και κυνηγό ταλέντων του Shaw Brothers Studio. O Wang Feng εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του ύστερα από μία μικρή πρόχειρη επίδειξη του Huang.  Το 1974 υπέγραψε συμβόλαιο με την SHAW BROTHERS και εμφανίστηκε με μικρούς ρόλους σε λίγες ταινίες Gossip Street (1974), Hong Kong 73 (1974), The Tea House (1974), Rivals of Kung Fu (1974), Big Brother Cheng (1975), Super Inframan (1975). Σε μικρό χρονικό διάστημα αποχώρησε και πήρε έναν μικρό ρόλο στο Big Boss part. 2 (1976), πρόκειται για την ανεπίσημη συνέχεια της πρώτης κινηματογραφικής επιτυχίας του Bruce Lee "The Big Boss" όπου υποδύεται τον Cheng Chao Ah (χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Bruce Lee στο "The Big Boss") μέσα στην φυλακή, στη συνέχεια υιοθέτησε το όνομα Μπρους Λε και πρωταγωνίστησε ως μιμητής του Μπρους Λη στην ταινία Bruce's Fingers a.k.a Bruce's Deadly fingers (1976). To 1979 με την βοήθεια του παραγωγού Dick Randal ιδρύει την δική του εταιρία παραγωγής "Dragon Film".
Ο Bruce Le εκτός από ηθοποιός εργάστηκε ως σκηνοθέτης και παραγωγός σε αρκετές ταινίες του που γύρισε στο Χονγκ Κονγκ, Φιλιππίνες, ηπειρωτική Κίνα και Ευρώπη, στις περισσότερες ταινίες συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Joseph Kong (Joseph Velasco) επίσης συνεργάστηκε με τον Αμερικανό παραγωγό Dick Randal και γύρισε μαζί του ταινίες στην Ευρώπη, επίσης συνεργάστηκε με πολλούς ανθρώπους από το περιβάλλον του BRUCE LEE όπως Chan Wai Man, Lo Lieh, Nora Miao, Bolo Yeung, Sih Kien, Carter Wong, Wong Shun Leung. Ο BRUCE LE συνεργάστηκε με τον Wong Shun Leung το 1976 στο Bruce's Fingers και από τότε είχε μία στενή φιλία μαζί του, επίσης ήταν μαθητής του στο Wing Chun. Συνεργάστηκε με τους Hwang Jang Lee, Richard Harrison, Richard Norton, Alphonse Beni, Andre Koob, Jean-Marie Pallardy και πολλούς άλλους και παράλληλα με τις ταινίες του ως πρωταγωνιστής, συμμετείχε σε πολλές ταινίες διαφόρων ειδών από περιπέτειες μέχρι θρίλερ του παγκόσμιου κινηματογράφου.




Το 1993 πήγε σε Κινέζικη φυλακή για απάτη και έτσι διέκοψε την καριέρα του για να επανέλθει στην ενεργό δράση το 2013.
Μετά από εικοσαετή απουσία από τον χώρο του θεάματος επανήλθε με ένα ιστορικό πολεμικό δράμα The Eyes Of Dawn (2014) ως σκηνοθέτης, παραγωγός αλλά και με έναν μικρό ρόλο.

                                                         
                                 

                 

                                                                ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια