Lau Kar Wing 劉家榮




Lau Kar Wing 劉家榮

O Lau Kar Wing γεννήθηκε στην περιοχή Xinhui του Jiangmen στο Guangdong της Κίνας το 1944. 
Ήταν το τέταρτο παιδί του Lau Cham που είχε εκπαιδευτεί στο hung gar kung fu από τον μαθητή του θρυλικού Κινέζου λαϊκού ήρωα Wong Fei Hung, Lam Sai Wing.  O Lau άρχισε να εκπαιδεύεται κρυφά στο kung fu στα πρώτα χρόνια της εφηβεία του, στο σχολείο του πατέρα του. Όταν ο μεγαλύτερος αδερφός του ο Lau Kar Leung το ανακάλυψε, άρχισε να τον διδάσκει.
Πριν γίνει διάσημος, ο Lau εργάστηκε κάτω από τον πατέρα και τον αδελφό του ως stuntman και χορογράφος στις ασπρόμαυρες ταινίες του Wong Fei Ηung, στις οποίες πρωταγωνίστησε ο Kwan Tak Ηing.
Στη δεκαετία του 1960 έγινε ένας από τους κύριους χορογράφους δράσης του Shaw Brothers Studio, συνεργαζόμενος με πολλούς σκηνοθέτες σε ταινίες όπως "King Boxer" (1972). Έγινε επιτυχημένος ηθοποιός και χορογράφος δράσης, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε σκηνοθέτης.
Την δεκαετία του 1970 συνεργάστηκε με τους Sammo Hung και Karl Maka, μαζί δημιούργησαν την δική τους εταιρεία παραγωγής ταινιών το 1978, Gar Bo Motion Picture Company.  Μαζί έκαναν μόνο τις ταινίες: "Dirty Tiger, Crazy Frog" (1978) και Odd Couple (1979) στις οποίες πρωταγωνίστησαν και οι τρεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Lau συνέχισε να κάνει ταινίες για το Shaw Brothers Studio.  Η εταιρεία διαλύθηκε το 1980, όταν ο Karl Maka προχώρησε στη δημιουργία της Cinema City & Films Co.
Στη δεκαετία του 1980 εναλλάχτηκε μεταξύ του δικού του έργου, και του Sammo Hung, βρήκε επίσης τον χρόνο να εμφανιστεί σε πολλές από τις ταινίες του αδερφού του, Lau Kar Leung.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του '90, η παραγωγή του Lau επιβραδύνθηκε, από το 1994 είχε σχεδόν αποσυρθεί από την κινηματογραφική βιομηχανία.  Μία από τις πιο γνωστές προσπάθειές του από αυτήν την περίοδο είναι το "Skinny Tiger, Fatty Dragon" (1990), μαζί με τους παλιούς συνεργάτες του, Sammo Hung και Karl Maka . Ο Lau Kar Wing δούλεψε μαζί με τον αδερφό του, Lau Kar Leung, ως χορογράφος πολεμικών τεχνών στην ταινία "Drunken Monkey" (2002) και ήταν ένας μη αναγνωρισμένος σύμβουλος πολεμικών τεχνών στην ταινία του σκηνοθέτη Tsui Hark, "Seven Swords" (2005).
O Lau είναι επίσης ένας εξειδικευμένος ερμηνευτής του χορού λιονταριού και έχει αποδείξει αυτήν την ικανότητα σε τουλάχιστον δύο ταινίες "Why Me;" (1985) και  Once Upon a Time in China and America (1997).

Πηγή: https://en.wikipedia.org/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια